Θέλετε ταξίδι στο εξωτερικό διατηρώντας το μεσογειακό ήλιο; Δείτε μερικά από τα καλύτερα μέρη της Μεσογείου κι επιλέξτε αυτό που σας κάνει «κλικ».

Cinque Terre, Ιταλία
Οι 5 πόλεις της ιταλικής Ριβιέρας, Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola και Riomaggiore «τρυπώνουν» στη Μεσόγειο από τους λόφους της Λιγουρίας, συστήνοντας ένα υπέροχο θέαμα γεμάτο ήλιο και χρώματα. Το μπλε της θάλασσας έχει αποχρώσεις που θα σας συγκλονίσουν, οι βόλτες ανάμεσα στα πανέμορφα, γραφικά και εντυπωσιακά μονοπάτια θα σας μείνουν αξέχαστες και τα μεσαιωνικά χωριά, όπως και η πεντανόστιμη ιταλική κουζίνα σας υπόσχονται χαμόγελα… διαρκείας. Για τη διατήρηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής, η Ιταλία την έχει κηρύξει προστατευόμενο πάρκο, το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν, περπατώντας στα γραφικά μονοπάτια που συνδέουν τις μοναδικές αυτές πόλεις.

Τα πιο εντυπωσιακά και όμορφα βουνά του κόσμου

Το γραφικό λιμάνι Collioure

Languedoc-Roussillon, Γαλλία
Η μεσογειακή αυτή περιοχή είναι η πιο νότια της Γαλλίας και διαθέτει διάφορες πόλεις και χωριά προς εξερεύνηση. Στο εσωτερικό της θα βρείτε την παραμυθένια πόλη Carcassonne, όπως και το σικάτο Montpellier, ενώ αν κατευθυνθείτε προς την ακτή, κάντε μια στάση στην πόλη Perpignan και το γραφικό λιμάνι Collioure, όπου η γαλλική και η ισπανική κουλτούρα δημιουργούν ένα ιδιαίτερο συνονθύλευμα. Κι αν απολαμβάνετε το κρασί, σίγουρα θα ξέρετε ότι η περιοχή Languedoc-Roussillon είναι η μεγαλύτερη οινική περιοχή του κόσμου, κάτι που σημαίνει… διονυσιακά γλέντια.

Από τις πιο όμορφες πόλεις και επαρχίες της Ανδαλουσίας

Καντίζ, Ισπανία
Αγνοείται αδικαιολόγητα από τη μάζα των τουριστών, παρ’ όλο που είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις και επαρχίες της Ανδαλουσίας, αν όχι της Ισπανίας ολόκληρης. Από την παραλία της μπορείτε να απολαύσετε τη θέα με τα πολύχρωμα και ιδιαίτερα κτίρια της πόλης, όπως και τον κίτρινο καθεδρικό ναό της και μετά να αφήσετε τον εαυτό σας να χαθεί στα στενά πέτρινα σοκάκια, απολαμβάνοντας tapas και εμβαθύνοντας στην ιστορία του τόπου και τη υπέροχη ατμόσφαιρά του.

Και όμως! Αυτές είναι οι πιο πυκνοκατοικημένες και οι πιο αραιοκατοικημένες χώρες του κόσμου

Η παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979

Ντουμπρόβνικ, Κροατία
Μια πόλη μέσα σε τείχη, σε κοντινή απόσταση από την Ελλάδα, το Ντουμπρόβνικστη Δαλματία της Κροατίας είναι ένα μικρός λαβύρινθος από πλακόστρωτα δρομάκια, μαρμάρινες γωνιές και μπαρόκ αισθητική. Εκεί θα βρείτε πλήθος υπέροχων παραλιών και νησιά, ενώ η παλιά του πόλη που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979 θα σας μαγέψει. Κι αν αποφασίσετε να βγείτε εκτός των τειχών, μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία του…ηλεκτρικού αυτοκινήτου και να ανεβείτε στα βουνά για να θαυμάσετε το ειδυλλιακό τοπίο.

Χρυσαφένιες ακτές, βράχια και ονειρεμένες τοποθεσίες στα νότια της Πορτογαλίας

Τα 6 πιο ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα μουσεία του κόσμου!

Αλγκάρβε, Πορτογαλία
Με 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο και τοποθεσία στη νότια ακτή της Πορτογαλίας, δεν είναι απορίας άξιο το ότι ο πληθυσμός της Αλγκάρβε, που ανέρχεται στους 410 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, φτάνει το 1 εκατομμύριο το καλοκαίρι. Οι ντόπιοι είναι από τους πιο φιλικούς ανθρώπους που έχετε συναντήσει σε ταξίδι σας και οι χρυσαφένιες παραλίες της, με τα βράχια γύρω-γύρω, υπόσχονται να γεμίσουν τη μνήμη του κινητού και της φωτογραφικής μας μηχανής. Η νότια ακτή της Πορτογαλίας κρύβει πολλές ονειρεμένες τοποθεσίες και αν βρεθείτε ποτέ εκεί, φροντίστε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να ανακαλύψετε τα ασβεστωμένα χωριά και τα ψαροχώρια που εκτείνονται τριγύρω.

Το Μαυροβούνιο είναι ένας από τους γρηγορότερα αναπτυσσόμενους προορισμούς στην Ευρώπη

Αδριατική ακτή, Μαυροβούνιο
Οι παραλίες του Μαυροβουνίου το καθιστούν έναν από τους γρηγορότερα αναπτυσσόμενους προορισμούς στην Ευρώπη, που συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο μεγαλύτερο πλήθος τουριστών. Αν παρασύρουν κι εσάς οι ομορφιές του και κλείσετε εισιτήρια για εκεί, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την πανέμορφη, παραθαλάσσια πόλη Κότορ, με το «περικυκλωμένο» από ένα τείχος λιμάνι του και τις ενετικές επιρροές ολοφάνερες στην αρχιτεκτονική του. Εναλλακτικά κινηθείτε και προς το ξεχωριστής ομορφιάς Sveti Stefan, ένα πρώην ψαροχώρι που έχει μεταμορφωθεί σε πολυτελές resort προσελκύοντας πλήθος κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ