Londino

Το Λονδίνο έχει μια ιστορία σχεδόν 2000 χρόνων, αρκετά πλούσια για να κρατά σε εγρήγορση και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ελάτε να δούμε μαζί τα πιο περίεργα από αυτά που έχει να προσφέρει η ενδιαφέρουσα αυτή πρωτεύουσα.

Το Λονδίνο είναι η έδρα 14 επαγγελματικών ποδοσφαιρικών ομάδων, πέντε εκ των οποίων ανήκουν στην Premier League: των Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Tottenham Hotspur και West Ham United.

Διαφάνεια 11 από 20: Aug 1991: The Tottenham Hotspur (left) and Arsenal (right) teams share the FA Charity Shield after the match at Wembley Stadium in London.The match ended in a draw 0-0

Υπάρχουν πάνω από 240 μουσεία στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, από το Βρετανικό Μουσείο μέχρι τις απίθανες συλλογές της επιστήμης της οφθαλμολογίας και το μουσείο μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ένα σπάνιο χωριό της Ηλείας ζωντανεύει!

Διαφάνεια 12 από 20: Camilla, Duchess of Cornwall looks at a fan showing members of the Royal Family when she visits the Fan Museum in Greenwich on February 7, 2008 in London, England.

Το γιγαντιαίο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίζεται κάθε χρόνο στην Trafalgar Square είναι δώρο του λαού της Νορβηγίας, προς ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια της Βρετανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαφάνεια 13 από 20: The lights on the Trafalgar Square Christmas tree are switched on during a ceremony in Trafalgar Square, London.

Το Μεσαίωνα, επειδή η πλειοψηφία των Βρετανών ήταν αναλφάβητοι, οι παμπ έπαιρναν το όνομά τους από πρόσωπα όπως π.χ. ο “Δούκας του Γιόρκ” (φωτο) ή από ζώα όπως π.χ. ο “Λευκός Λαγός” τα οποία ήταν εύκολο να απεικονίζονται με εικόνες κι όχι γράμματα.

Διαφάνεια 14 από 20: Bright red painted traditional public house, The Duke of York pub, London, England

Ο τάφος του μεγάλου Βρετανού ποιητή Edmund Spenser, ο οποίος βρίσκεται στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, λέγεται ότι περιέχει αδημοσίευτα έργα πολλών ποιητών και συγγραφέων της εποχής του (ακόμη και του Σαίξπηρ) οι οποίοι λέγεται ότι έριξαν στον τάφο του ποιήματά τους για να τον τιμήσουν.

Διαβάστε ακόμα:  Zeus International Hotel & Resorts: Η ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα που πρωταγωνιστεί στην Ιταλία

Διαφάνεια 15 από 20: Westminster Abbey, London, United Kingdom. Architect: Several, 1745. Westminster Abbey, London, United Kingdom. Architect: Several, 1745. Poets Corner.

Η πιο παλιά εκκλησία του Λονδίνου, η Ολ Χάλοους κοντά στο Τάουερ Χιλ ιδρύθηκε το 675 μ.Χ.

Διαφάνεια 16 από 20: All Hallows by the Tower, the oldest church in the City of London located on Tower Hill

Μόνο μία από τις κατοικίες του Τσαρλς Ντίκενς διασώζεται μέχρι σήμερα. Βρίσκεται στον αριθμό 48 της Οδού Ντάουτι και είναι πλέον μουσείο.

Διαφάνεια 17 από 20: Charles Dickens Museum, London, United Kingdom. Architect: Purcell UK, 2012. Charles Dickens Museum, London, United Kingdom. Architect: Purcell Uk, 2012. Period Style Dining Room With Set Table.

Το Σάρντ, το οποίο είναι το ψηλότερο κτίριο της Ε.Ε. διαθέτει 44 ασανσέρ και το 95% των υλικών κατασκευής του είναι ανακυκλωμένα.

Οι Δράκοι του Λονδίνου έκαναν την εμφάνισή τους

Διαφάνεια 18 από 20: The Flying Scotsman

Ο διάσημος συγγραφέας του Πήτερ Παν, JM Barrie (φωτο) άφησε τα δικαιώματα του έργου του στο παιδιατρικό νοσοκομείο Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ το 1929. Το νοσοκομείο έχει τα δικαιώματα του έργου για την Αγγλία ισοβίως, για την Αμερική μέχρι το 2023 και για την Ισπανία μέχρι το 2017. Το έργο δεν υπόκειται στις δεσμεύσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Διαφάνεια 19 από 20: Scottish writer and dramatist Sir J.M. Barrie (1860 - 1937), best known as the creator of Peter Pan, 1902.

Το Λονδίνο ήταν η πρώτη πόλη στον κόσμο της οποίας ο πληθυσμός έφτασε το ένα εκατομμύριο κατοίκους το 1811. Παρέμεινε η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου μέχρι το 1957, όταν τα σκήπτρα πήρε το Τόκιο.

Διαφάνεια 20 από 20: London was the first city in the world to reach a population of one million, doing so in 1811. It remained the largest city in the world until 1957, when it was overtaken by Tokyo.

πηγή: msn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ