3και 1 λόγοι για να επισκεφτείς τη Σαγκάη

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του κόσμου και ταυτόχρονα η μητρόπολη της Κίνας. Ένα από τα πιο ραγδαία εξελισόμενα τεχνολογικά κέντρα του πλανήτη και μια πόλη με ρυθμούς τόσο έντονους που ξεπερνούν κατά πολύ την ελληνική πρωτεύουσα. Καταγράψαμε τέσσερις από τους πιο σημαντικούς λόγους όπου αξίζει να επισκεφτείς τη Σαγκάη, γνωρίζοντας βέβαια πως υπάρχουν πολύ περισσότεροι.

- Advertisement -

1. Οι ουρανοξύστες της Σαγκάη

Ο Shanghai Tower  ένας ουρανοξύστης 632 μέτρων,

είναι υπό κατασκευή δίπλα στο Jin Mao και το Shanghai World Financial Center. Ο ορίζοντας της Σαγκάης θα αλλάξει και πάλι σύντομα και θα υπάρξει ένας ακόμη λόγος για μερικές φωτογραφίες. Ο Shanghai Tower ολοκληρώθηκε σαν έργο το 2014, αλλά σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει το έργο, το κτήριο έχει 132 ορόφους, ξεπερνώντας το Shanghai World Financial Center, γνωστό και ως το κτήριο «ανοιχτήρι μπουκαλιών», κατά 80 μέτρα.

2. Καλύτερο δίκτυο Μετρό

Η γραμμή 12 του Μετρό (από το Pudong στο Yangpu) και η γραμμή 16 (στην περιοχή του Pudong) θα λειτουργήσουν το 2012. Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζεται το σχέδιο ανάπτυξης του Μετρό της Σαγκάης.

Η γραμμή 11 του Μετρό θα επεκταθεί στο Pudong και η γραμμή 13 -η προσωρινά εκτός λειτουργίας γραμμή Expo- θα φτάσει στο Putuo από το τέλος του επόμενου έτους. Και αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη αν θα πάτε Πεκίνο ή Σαγκάη, σκεφτείτε το εξής: το Δίκτυο Μετρό της Σαγκάης είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο (περίπου 420 χιλιόμετρα).

Και μόλις λειτουργήσουν οι επεκτάσεις του φέτος, θα ξεπερνά αυτό του Πεκίνου κατά σχεδόν τρεις φορές στον αριθμό των σταθμών, με συνολικά πάνω από 70 στάσεις.

Διαβάστε ακόμα: Η βρετανική Telegraph υμνεί τις ομορφιές της Ελλάδας

3. Ψώνια, ψώνια και ψώνια

Η κρίση του ευρώ και η οικονομική ύφεση, δε μπορεί να σταματήσει την αισιοδοξία της Σαγκάης και τη μανία της κατανάλωσης. Έτσι, τα εμπορικά κέντρα ανοίγουν ασταμάτητα το ένα μετά το άλλο, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους αγοραστές με τα… χοντρά πορτοφόλια.

- Advertisement -

Αξίζει να αναφέρουμε το εμπορικό κέντρο «art shopping mall» K11 και το IAPM στο Huaihai Zhong Lu, το νέο «New World» στο Pudong και το αριστοκρατικό Takashimaya στην Gubei.

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το μοναδικό χωριό που δεν κυκλοφορεί ούτε ένα αυτοκίνητο- Σε ποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεται

4. Ο Σοκολατένιος Κόσμος των Θαυμάτων

Τρεις λαχταριστές λέξεις: θεματικό πάρκο σοκολάτας. Αν αυτές δε φτάνουν για να σας πείσουν να επισκεφθείτε την Σαγκάη, τι άλλο να πούμε; Ο πρώτος Σοκολατένιος Κόσμος των Θαυμάτων στη Σαγκάη, θα είναι ανοιχτός μέχρι το Φεβρουάριο. Εκεί θα δείτε εκπληκτικά εκθέματα φτιαγμένα από σοκολάτα και φυσικά θα μπορείτε να φάτε το αγαπημένο σας γλύκισμα. Οι επισκέπτες καλούνται να δοκιμάσουν την τύχη τους στην παρασκευή σοκολάτας και να πάρουν μαζί τους γλυκά που έφτιαξαν οι ίδιοι.

Πηγή: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ