Aυτή την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018, μπορείτε να περάσετε μια όμορφη μέρα κάνοντας δημιουργικές εξόδους, χωρίς να πληρώσετε. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις προτάσεις για το τι μπορείτε να κάνετε εντελώς δωρεάν.

1. Ξενάγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για πέμπτη συνεχή χρονιά συνεχίζουν το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού στην Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και μας προσκαλούν να επισκεφθούμε τη γλυπτοθήκη, την κατοικία και το εργαστήριο του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Αποθέωση από Euronews: τα μπαρ και τα εστιατόρια της Αθήνας που πρέπει να επισκεφθεί κάθε τουρίστας

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Η ξενάγηση ξεκινά στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παλαιό Ψυχικό δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου και συνεχίζεται στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 49, σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου από την πλατεία.

Τα 5 τέλεια μπαράκια για να εγκαινιάσετε το 1ο Σ/Κ της νέας χρονιάς

Ώρα:
12:00

Πού:
Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού
Λεωφόρος Δημοκρατίας και Αγίου Δημητρίου

Είσοδος ελεύθερη, δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Ζαλόγγου

2. Παραβάσεις: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης  – Καρδιά του χειμώνος, Χριστούγεννα, Άις-Βασίλης, Φώτα
Ερμηνεύει ο Δημήτρης Καταλειφός

Οι Παραβάσεις, η σειρά θεατρικού αναλογίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει μια σειρά εορταστικών διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τον Δημήτρη Καταλειφό.

Η «Μονμάρτη της Αθήνας»: Η μποέμ συνοικία των λογίων,των καλλιτεχνών & ζωγράφων με την νεοκλασική αστική αρχιτεκτονική!

Με την επιμέλεια της σκηνοθέτιδος και θεατρολόγου Έφης Θεοδώρου, ο Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει, στο φως του δειλινού, μερικά από τα ωραιότερα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Με τη μουσική συνοδεία του Ταξιάρχη Γεωργούλη στο ούτι και το yayli tanbur, μας ταξιδεύει στις νοσταλγικές διηγήσεις του «αγίου» των ελληνικών γραμμάτων, οι οποίες έχουν συντροφεύσει γενιές και γενιές.

 

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης έχει γράψει πλήθος διηγημάτων που αναφέρονται στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και απηχούν το πνεύμα της. Όλα σχεδόν διαδραματίζονται στο νησί της καταγωγής του, τη Σκιάθο, εκεί απ’ όπου άντλησε την έμπνευση για να αποδώσει μια μεγάλη τοιχογραφία από ήρωες, τοπία και ήθη, σε μια γλώσσα ιδιότυπη, μοναδική, μια καθαρεύουσα εμπλουτισμένη με λαϊκά στοιχεία.

Ώρα:
17:00

Πού:
ΦΑΡΟΣ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Είσοδος ελεύθερη.
Μετά την έναρξη, η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση διαλείμματος.

3. Eλάτε για χορό (Latin, Tango) στο Ash In Art

Tα τμήματα Latin & Τango του Ash In Art σας προσκαλούν σε χορό και χαρά. Θα ακούσουμε πολύ όμορφη μουσική και θα χορέψουμε μαζί σας! Ελάτε με τους φίλους σας και τις φίλες σας να μοιραστούμε μία ακόμα όμορφη βραδιά, την πρώτη του νέου χρόνου!

Ώρα:
19:00

Πού:
Ash In Art
Ηρακλέους 10 & Λαχούρη 1, Κουκάκι

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους. Θα λειτουργεί κυλικείο.

Πληροφορίες

Eλάτε για χορό (Latin, Tango)

4. Δωρεάν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.

Επομένως, αυτή την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα επισκεφτεί δωρεάν. Πληροφορίες για τον κάθε αρχαιολογικό χώρο, μουσείο ή μνημείο θα βρείτε στην εκάστοτε ιστοσελίδα.

Πηγή:mononews.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ