Το νησί των Ιπποτών είναι το μεγαλύτερο στα Δωδεκάνησα και εκτός από πανέμορφες παραλίες έχει και πολλά ιστορικά αξιοθέατα που αποτελούν πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους τουρίστες όλο το χρόνο. Δείτε τα πιο βασικά που πρέπει να ξεκινήσετε για να κατανοήσετε περισσότερο την ιστορία του νησιού.

Μεσαιωνική Πόλη

- Advertisement -

Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ανακηρύχτηκε το 1998 από την UNESCO ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και  είναι ένα κράμα ποικίλων αρχιτεκτονικών από διαφορετικές χρονικές περιόδους.

5 συμβουλές για να ταξιδέψετε low budget στο Λος Άντζελες

Σημεία αναφοράς της είναι το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το σπουδαιότερο μνημείο από την εποχή της κυριαρχίας του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη στο νησί.

Μην παραλείψετε να δείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πύργο του Ρολογιού, τη Καστελλανία και την οδό Σωκράτους.

Κοιλάδα των Πεταλούδων

- Advertisement -

Το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού είναι η Κοιλάδα των Πεταλούδων το οποίο εντοπίζεται κοντά στο χωριό Θεολόγος, σε απόσταση περίπου 25 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Είναι ένας σπάνιος βιότοπος στην Ευρώπη διότι αποτελεί καλοκαιρινό καταφύγιο της νυχτοπεταλούδας Panaxia Quadripunctaria.

Οι 4 πιο εντυπωσιακές σπηλιές στην Ελλάδα

Αρχαία Κάμειρος

Οι ανασκαφές του 1929 έφεραν στην επιφάνεια τα ερείπια της Αρχαίας Καμείρου, σε απόσταση 30 χλμ. νοτιοδυτικά από τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου -οι άλλες δύο είναι η Λίνδος και η Ιαλυσός- η οποία αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό κέντρο του νησιού κατά την Αρχαϊκή και την Ελληνιστική περίοδο.

Στον αρχαιολογικό χώρο σώζονται μέχρι σήμερα τμήματα σπιτιών και κτηρίων, ο κεντρικός δρόμος της πόλης, ίχνη από το ναό της Αθηνάς, η αρχαία Αγορά, το ελληνιστικό τέμενος, ο δωρικός ναός και κάποιες αψίδες, καθώς και ερείπια του υδραγωγείου.

Παναγία Τσαμπίκα

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τσαμπίκας βρίσκεται στην ομώνυμη μονή στην ανατολική ακτή της Ρόδου, κοντά στον Αρχάγγελο, η οποία αποτελείται από την παλιά και τη νέα εκκλησία.

Το cafe που είναι βγαλμένο από βιβλίο του Shakespeare! (photos)

Δύο από τα πιο αξιόλογα στοιχεία του ναού είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο, που χρονολογείται πριν από το 17ο αιώνα, και οι εικόνες του 19ου αιώνα.

Η μονή οφείλει το όνομά της στη λέξη «τσάμπα», που σημαίνει σπίθα και σχετίζεται με τον τρόπο εύρεσης της θαυματουργής εικόνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ