“Η καλύτερη φωτογραφική μηχανή είναι αυτή που έχεις μαζί σου” όπως λέει και το ρητό. Και για τους περισσότερους από μας είναι αυτή που έχουμε στο smartphone μας!

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι κάμερες μας όχι μόνο έχουν καλύτερη ανάλυση, αλλά και οι φωτογραφίες που βγάζουμε ανεβαίνουν κατευθείαν στο Instagram. Έτσι πλέον, το θέμα δεν είναι μόνο ένα στιγμιότυπο κακής ποιότητας αλλά ένα άρτιο caption.

Η Lauren Bath, η καλύτερη Instagrammer της Αυστραλίας, λέει ότι το μεγαλύτερο λάθος των ανθρώπων είναι ότι δεν σκέφτονται την λήψη.

Εδώ, λοιπόν, είναι μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να βελτιώσετε τις φωτογραφικές δεξιότητες σας!

1. Light it up

Η Lauren συμβουλεύει να μην χρησιμοποίτε το ενσωματωμένο φλας του τηλεφώνου.Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε το HDR ( High Dynamic Range ) του κινητού σας αν έχει καθώς το ζήτημα είναι οι φωτογραφίες να βγαίνουν καθαρές και με απαλό φωτισμό.

photos1

2. Pick and choose

Το μοντέλο και γνωστός Instagrammer Jason Dundas λέει ότι αποδίσει το να παίρνει κανείς πολλές φωτογραφίες.

“Πάρτε περισσότερες φωτογραφίες έτσι ώστε να έχετε επιλογές », αναφέρει. ” Να έχετε μια ποικιλία από καλές φωτογραφίες και στη συνέχεια να πάρετε το χρόνο σας επιλέγοντας ποια να δημοσιεύσετε και πότε.”

photos2

3. The professional touch

Χρησιμοποιήστε μια σωστή εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών λέει ο φωτογράφος Dominic Loneragan από το hellocitizens.com.

“Μερικές φορές, το να χρησιμοποίειτε τα τυποποιημένα φίλτρα του Instagram κάνει περισσότερο κακό παρά καλό . Υπάρχουν μια σειρά από πραγματικά εκπληκτικές επαγγελματικές εφαρμογές που οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δώσουν μια μικρή λάμψη παραπάνω. Μου αρέσει η VSCO. Αλλά σε περίπτωση αμφιβολίας , νομίζω ότι όταν δεν  υπάρχει φίλτρο είναι πάντα το καλύτερο », λέει.

4. The phone has limits

“Ένα τηλέφωνο δεν πρόκειται ποτέ να πάρει φωτογραφίες με την ποιότητα  που μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μπορεί , αλλά να παραμείνετε στον σωστό φωτισμό και σκηνικό, κανείς δεν θα μπορεί να διακρίνει την διαφορά», λέει η Bath.

photos3

5. Up close and personal

« Η γνώμη μου για μια φωτογραφλια στο Instagram φωτογραφία είναι να κρατήσεις την συνθέση αρκετά απλή. ” λέει η Bath. “Μου αρέσει φωτογραφίες με  λεπτομέρεια και κοντινά πλάνα και όταν κάνω φωτογράφηση τοπίων , σιγουρεύομαι ότι η σύνθεση μου είναι απλή.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ