Αναζητείτε έναν εξωτικό προορισμό για ήλιο, λευκή άμμο, περιπέτεια και καταγάλανες ακτές. Η βροχή χαλάει τις διακοπές ενώ η ασταμάτητη βροχή τις καταστρέφει. Για να μη σας συμβεί κάτι τέτοιο δείτε σε ποιες περιοχές βρέχει τις περισσότερες μέρες του χρόνου. 

- Advertisement -

MAWSYNRAM, ΙΝΔΙΑ


Η περιοχή Mawsynram της Ινδίας καταγράφει ετήσια βροχόπτωση 11.871 χιλιοστά. Οι κάτοικοι συνηθισμένοι στις ξαφνικές και συχνές βροχές, δε φεύγουν ποτέ από το σπίτι χωρίς ομπρέλα.

BIG BOG, ΜΑΟΥΙ, ΧΑΒΑΗ


Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης και αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Οι τουρίστες, όμως, σίγουρα δεν γλιτώνουν εύκολα από τις βροχές, αφού το Big Bog είναι το έβδομο πιο βροχερό μέρος του κόσμου.

CHERRAPUNJI, ΙΝΔΙΑ


Είναι η δεύτερη πιο βροχερή περιοχή του κόσμου με ετήσια βροχόπτωση 11.777 χιλιοστά. Στην Cherrapunji ξεσπούν έντονοι μουσώνες με πολλές βροχοπτώσεις ανά μήνα.

TUTUNENDO, ΚΟΛΟΜΒΙΑ


Βρίσκεται στη βορειοδυτική περιοχή της χώρας και οι άνθρωποι εκεί έχουν μικρά σπίτια, πάντα καλυμμένα με αδιάβροχα πανιά. Η μέση βροχόπτωση φτάνει τα 11.770mm και η διπλανή πόλη Quibdo φαίνεται πως είναι εξίσου βροχερή.

CROPP, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ


Ο ποταμός Cropp βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία με ετήσια βροχόπτωση 11.516 χιλιοστά.Aποτελεί ένα ιδιαίτερο σημείο της χώρας καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ξηρό κλίμα που συναντάται στις υπόλοιπες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας.

DEBUNDSCHA, ΚΑΜΕΡΟΥΝ


Bρίσκεται στους πρόποδες το όρους Καμερούν, που αποτελεί την υψηλότερη κορυφή της Αφρικής. Ο καιρός γενικότερα στην περιοχή είναι εντελώς διαφορετικός σε σχέση με την υπόλοιπη ήπειρο και δέχεται ισχυρές βροχοπτώσεις με μέση ετήσια βροχόπτωση στα 10.299 mm.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ