Όλοι έχουμε ακουστά τους καταρράκτες του Νιαγάρα, σωστά;

Όμως, δεν είναι οι μοναδικοί καταρράκτες στον κόσμο που κόβουν την ανάσα. Οι Καταρράκτες Ιγκουασού στην Αργεντινή βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία και αποτελούνται από 75 μεμονωμένους καταρράκτες που κυλούν κατά μήκος του ποταμού, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην Αργεντινή.

- Advertisement -

Ωστόσο, θα πρέπει να προετοιμαστείτε καλά· οι τουρίστες συρρέουν στους καταρράκτες τον Ιούλιο, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να επισκεφθείτε την τοποθεσία τον Μάιο, για να έχετε χρόνο να τα θαυμάσετε.

Σχετική εικόνα

 

Στην περιοχή σχηματίζονται συνολικά 275 καταρράκτες. Το συνολικό μήκος τους είναι 2,7 χιλιόμετρα. Κάποιοι από αυτούς φτάνουν σε ύψος τα 82 μέτρα, αλλά η πλειοψηφία τους έχει ύψος περίπου τα 64 μέτρα. Ο πιο εντυπωσιακός από αυτούς ονομάζεται «ο λαιμός του Διαβόλου» (Garganta del Diablo στα ισπανικά ή Garganta do Diabo στα πορτογαλικά). Έχει ύψος 82 μέτρα, μήκος 700 μέτρα και πάχος 150 μέτρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για καταρράκτες ιγκουασού αργεντινή

Οι καταρράκτες αποτελούν μέρος των δύο φυσικών πάρκων Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Ιγκουασού (Iguazú National Park- Αργεντινή) και Εθνικό Πάρκο Ιγκουασού (Iguaçu National Park – Βραζιλία), που το 1984 και το 1987 αντίστοιχα συμπεριελήφθησαν από την UNESCO στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Υπέροχα ταξίδια σε πρωτόγνωρα μέρη που ούτε καν έχεις ακούσει ποτέ!Εγγύηση καλοπέρασης!

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

 

20+1 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να θες να πας στη Βαλένθια τώρα!!!(photo)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ