Τα γυρίσματα του νορβηγικού τηλεπαιχνιδιού «Mesternes Mester» μια παραγωγή που θυμίζει αντίστοιχο Survivor της ελληνικής τηλεόρασης, έγιναν χωρίς κανείς να το καταλάβει το περασμένο Φθινόπωρο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μεσσηνία η οποία φιλοξένησε τους παίχτες και την παραγωγή.

Διαβάστε ακόμα: Δύο νεκρούς μετρά η Γαλλία από το δικό της Survivor

- Advertisement -

Αρκετά από τα γυρίσματα για τα αγωνίσματα και τις δοκιμασίες των παιχτών έγιναν και στο αρχαίο στάδιο της Μεσσήννης όπως μπορεί κανείς να δει στο πλούσιο υλικό από τα δέκα συνολικά επεισόδια που υπάρχει στο διαδίκτυο.

Για τις ανάγκες του τελικού που προβλήθηκε το περασμένος Σαββατοκύριακο, στήθηκε μια αρένα μέσα στο στάδιο η οποία περιελάμβανε κατασκευές ενώ σε ένα από τα αγωνίσματα οι παίχτες καλούνται να πετούν δάδες με φωτιά από απόσταση για να ανάψουν κάποιες εστίες. Η παραχώρηση του χώρου για έναν τέτοιο σκοπό προκάλεσε αρκετά σχόλια ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρίσεις με την πρόσφατη απόφαση για το αίτημα χρήσης της Ακρόπολης από τον οίκο Gucci.

Δείτε τον τελικό του παιχνιδιού με τα γυρίσματα στην αρχαία Μεσσήνη:

Μετά την έκταση των δημοσιευμάτων και της κριτικής που ασκήθηκε για την παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου το Υπουργείο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε γυρίσματα της νορβηγικής δήθεν εκδοχής του τηλε-παιχνιδιού Survivor στο ανακαινισμένο Στάδιο της αρχαίας Μεσσήνης.

Το Νορβηγικό Αθλητικό Παιχνίδι Mesternes Mester (Οι άσσοι των πρωταθλητών) του NRK 1, Κρατικού Ραδιοτηλεοπτικού Δικτύου της Νορβηγίας, είχε επικεφαλής τον ποδηλάτη Dag Erik Pedersen, βραβευμένο το 1992 με το Εθνικό Βραβείο Αγώνα Δρόμου της Νορβηγίας. Με την άδεια από την αρμόδια τοπική Εφορεία Μεσσηνίας της οποίας προΐσταται η Ευαγγελία Μηλίτση, έκανε γυρίσματα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης τα οποία διήρκεσαν μια μόνον ημέρα και δεν παρουσίαζαν κίνδυνο έμμεσης ή άμεσης βλάβης του μνημείου. Τα γυρίσματα, για ένα από τα δέκα επεισόδια της σειράς, αφορούσαν ένα μόνο αγώνισμα. Το νορβηγικό κρατικό κανάλι έκανε αίτηση για κινηματογράφηση ενός αγωνίσματος μετ’ εμποδίων στο Στάδιο της αρχαίας Μεσσήνης στις 28/6/2016, και η απάντηση από την Εφορία δόθηκε στις 22/7/2016.

Διαβάστε ακόμα:  Asiana Airlines: Ένταλμα σύλληψης για τον επιβάτη που άνοιξε την έξοδο κινδύνου αεροσκάφους

Όλα τα υπόλοιπα γυρίσματα έγιναν σε φυσικούς χώρους της περιοχής. Επιβλέποντες στα γυρίσματα ήταν οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου που διασφάλισαν ότι όλα έγιναν υπό απόλυτο έλεγχο. Για την κινηματογράφηση στο αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης, σύμφωνα με την ειδική εγκύκλιο για την κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους, δεν απαιτείται σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Η Έφορος Ευαγγελία Μηλίτση επισημαίνει ότι πριν μια διετία είχε δοθεί θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για ένα αίτημα της Σουηδικής Κρατικής Τηλεόρασης με αντίστοιχο «concept». Οπότε ετούτη τη φορά, με την ευχέρεια που της παρέχει ο νόμος, δεδομένου και του ότι το αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης δεν εντάσσεται στον κατάλογο μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ, έκρινε ότι μπορούσε ως αρμόδια Έφορος να δώσει τη σχετική άδεια .

 

Πηγή: www.lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ