Υπήρχε κάποτε το… άνετο αεροπορικό ταξίδι. Εκείνο το ταξίδι που σήμερα φαντάζει ψεύτικο και που όσοι δεν γνώρισαν από κοντά δεν μπορούν να φανταστούν!

Ήταν η εποχή που η άνεση μέσα στο αεροπλάνο ήταν δεδομένη και καθόλου ακριβοπληρωμένη…

Και όλα αυτά ήταν πραγματικότητα, γιατί απλά υπήρξε το Boeing 747!

boeing1Μεγάλα αναπαυτικά καθίσματα, ευρύχωροι διάδρομοι, σαλόνια με πολυθρόνες και τραπεζάκια, υπέροχα φαγητά και ποτά στις διακεκριμένες θέσεις. Μικρότερες, αλλά όχι και πολύ δυσανάλογες ανέσεις στην οικονομική…

Μα, πάνω από όλα, ευρύχωρα καθίσματα με τους επιβάτες να απολαμβάνουν ένα άνετο αεροπορικό ταξίδι. Αυτή ήταν η ιδέα του Boeing 747, που ξεκίνησε στη δεκαετία του 1960, όταν η Pan Am ζήτησε από την Boeing ένα αεροπλάνο 400 θέσεων.

Ryanair: "Μοιράζει" ταξίδια εν όψει Χριστουγέννων μετά και την ανακοίνωση ότι δεν θα απαιτεί εμβολιασμό από τους επιβάτες της!

boeing2Αυτό που ουσιαστικά ονειρεύοταν ο Πρόεδρος της αεροπορικήςPan Am Juan Trippe ήταν ένα ιπτάμενο… υπερωκεάνιο, ένα διώροφο τζετ. Βέβαια, το όνειρο συνήθως απέχει πολύ από την πραγματικότητα και έτσι η ομάδα της Boeing, που δεν πίστευε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφαρμόσιμο, προσάρμοσε την ιδέα και κατασκεύασε ένα ευρύχωρο αεροπλάνο με όλα τα κομφόρ.

boeing3Είμαστε άλλωστε στην εποχή που το ασφαλές δεν είναι το πρωτεύον σε ένα αεροπορικό ταξίδι. Το βασικό είναι το άνετο!

Έτσι, τη δεκαετία του ΄70 το Boeing 747 βρίσκεται ήδη στους αιθέρες και το αεροπλάνο γίνεται ένα άνετο και αρκετά πολυτελές μεταφορικό μέσο…

boeing5

boeing6

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ