Ο γερμανικός όμιλος Lufthansa βρέθηκε στην πρώτη θέση ως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, βάσει του αριθμού των επιβατών που μετέφερε.

Η Lufthansa πήρε την πρωτιά από την Ryanair, καθώς ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τις βάρδιες των πιλότων του.

Πανικός: Αεροπορικά εισιτήρια για το Εδιμβούργο MONO 55,00 ευρώ! Θα γίνουν καπνός!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης! "Εκθρόνισε" την Ryanair

Ο όμιλος Lufthansa συνολικά μετέφερε 130 εκατ. επιβάτες πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Ο αντίστοιχος αριθμός από την Ryanair ήταν 129 εκατ., που σημαίνει ότι η Ryanair υποχώρησε κάτω από την Lufthansa, την οποία ξεπέρασε το 2016.

Ο καλύτερος οδηγός λεωφορείου στον κόσμο! Μόλις δείτε τι κάνει θα πάθετε «εγκεφαλικό» (video)

Η Lufthansa σημειώνει ταχεία ανάπτυξη, έχοντας αποκτήσει την Brussels Airlines στα τέλη του 2016 και στοχεύοντας να αναπτύξει τη μονάδα χαμηλού κόστους Eurowings. Ο όμιλος, που περιλαμβάνει επίσης τις εταιρίες Swiss και Austrian Airlines, επωφελήθηκε επίσης από την κατάρρευση της γερμανικής ανταγωνίστριάς της Air Berlin τους τελευταίους μήνες του 2017.

Διαβάστε ακόμα:  Ryanair – υπερπροσφορά αστραπή: Πτήσεις από €9,99 για ταξίδια τον Νοέμβριο!

Στο μεταξύ, η Ryanair αναθεώρησε τα αναπτυξιακά της σχέδια καθώς το θέμα που προέκυψε με τη διαχείριση των βαρδιών των πιλότων της είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκές ιπτάμενο προσωπικό σε επιφυλακή, οδηγώντας την εταιρεία στο να ακυρώσει 20.000 πτήσεις.

Η Volotea «τρελάθηκε» και προσφέρει εισιτήρια για τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς με €5! Προλάβετε!

Η Air France-KLM ανακοίνωσε αύξηση 5,6% στον αριθμό των επιβατών της στα 98,7 εκατ., χάρη στην εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia.

Παράλληλα, η IAG, μητρική της British Airways και της Iberia, μετέφερε 104,8 εκατ. άτομα το 2017, καταγράφοντας αύξηση 4%.

πηγή:.airnews.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ