Το Κάλιαρι είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Σαρδηνίας και βρίσκεται στην καρδιά του κόλπου των Αγγέλων, στη νοτιότερη άκρη της πεδιάδας Καμπιντάνο

 

Η πόλη υπερηφανεύεται για την τοπική της ομάδα ποδοσφαίρου Cagliari Calcio, η οποία το 1970 κατέκτησε το πρωτάθλημα με ηγέτη τον σπουδαίο Λουίτζι Ρίβα. Το όνομα Κάλιαρι στην τοπική διάλεκτο του νησιού σημαίνει Κάστρο, με το Καστέλο του Κάλιαρι να έχει γίνει το έμβλημα της πόλης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη Βασιλική της Μπονάρια που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, τη Νεκρόπολη, τη μεγαλύτερη που έχει σωθεί μετά από αυτήν της Καρχηδόνας και το αμφιθέατρο στο λόφο Μπουονκαμίνο, λαξευμένο μες στο βράχο.

Στην συνοικία Μαρίνα ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει τα παραδοσιακά της μαγαζιά κρυμμένα μες στα στενοσόκακα της και θα δει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στο Μπαστιόνε Σαν Ρεμί, έναν από τους προμαχώνες του Καστέλο.

Στις λιμνοθάλασσες Σαν Τζίλα και Μολαντάρτζους, γύρω από το Κάλιαρι απλώνονται νωχελικά δεκάδες ροζ φλαμίνγκο.

Ο προστάτης άγιος του νησιού Εφίσιος γιορτάζεται κάθε χρόνο την Πρωτομαγιά και οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν χρώματα με στολές, χορούς και τραγούδια.

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 4 ώρες από την Αθήνα και 5 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ζυρίχης.

Κάγκλιαρι ΣαρδηνίαΚάγκλιαρι ΣαρδηνίαΚάγκλιαρι ΣαρδηνίαΚάγκλιαρι Σαρδηνία

Αυτές οι 35 πόλεις έχουν ψηφιστεί ως οι ωραιότερες του κόσμου!(photos)

Κάγκλιαρι ΣαρδηνίαΚάγκλιαρι Σαρδηνία

Η Κόκκινη Παραλία που μαγεύει ντόπιους και τουρίστες – Από πού πήρε αυτό το χρώμα (Photos)

Κάγκλιαρι Σαρδηνία

Κάγκλιαρι Σαρδηνία

πηγή:newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ