Λαλάρια

Δεν χωράει αμφισβήτηση πως η Ελλάδα είναι γεμάτη εκπληκτικές παραλίες για τις οποίες η χώρα είναι φημισμένη στα πέρατα του κόσμου. Ανάμεσα στις ομορφότερες είναι η περίφημη παραλία Λαλάρια στη Σκιάθος.

Λαλάρια Σκιάθος

Η παραλία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σκιάθου και είναι ευρέως γνωστή για τα βότσαλά της ενώ η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα με καραβάκια που είναι αγκυροβολημένα στο παλιό λιμάνι του νησιού.

Τα Λαλάρια είναι από τις πιο γνωστές παραλίες όχι της Σκιάθου και της Ελλάδας μόνο αλλά του κόσμου και καθόλου τυχαία, καθώς πρόκειται για μια παραλία πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά.

Γιατί; Γιατί εκτός από τα σμαραγδένια, πεντακάθαρα νερά και τα λεία λευκά βότσαλα, στην παραλία υπάρχει ένα σπάνιο φαινόμενο και φυσικά μιλάμε για τον επιβλητικό βράχο στην άκρη της με το μεγάλο άνοιγμα που μοιάζει με πύλη και τα πανύψηλα πετρώματα που σχηματίζει δημιουργώντας έτσι έναν κλειστό κόλπο με θέα το απέραντο γαλαζοπράσινο χρώμα του Αιγαίου. Οι πιο τολμηροί κολυμβητές κάνουν βουτιές από εκεί. Η συνολική εικόνα αποτυπώνει ένα τοπίο ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες…

Κάθε χρόνο πάρα πολλοί τουρίστες από κάθε μεριά της γης επισκέπτονται τη Σκιάθο έχοντας ψηλά στη λίστα τους την επίσκεψη στη μοναδική αυτή παραλία!

Παραλία Λαλάρια, Σκιάθος
Λαλάρια Σκιάθος

Δείτε επίσης τις 3 ελληνικές παραλίες που βρίσκονται στη λίστα με τις ασφαλέστερες της Ευρώπης

Την λίστα με τις πιο ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης δημοσίευσε ο οργανισμός EBD (European Best Destination – Καλύτεροι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί) και ανάμεσα στις παραλίες αυτές βρίσκονται και 3 ελληνικές. Οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην λίστα, ενώ ανάμεσα τους ξεχωρίζει η Ελλάδα, η Μάλτα και η Πορτογαλία.

Οι ελληνικές παραλίες που «τραβάνε» τα βλέμματα 

Ο πρώτος προορισμός που θεωρείται ιδανικός για καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με την λίστα του EBD, είναι οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα. Η ελληνική παραλία επιλέχθηκε με γνώμονα το γεγονός πως η χώρα μας είναι από τις πρώτες που έθεσαν σε λειτουργία το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σύμφωνα με τον οργανισμό η συμβουλή προς τους ταξιδιώτες είναι να κάνουν τον περίπατο από τους Εγκρεμνούς έως το Πόρτο Κατσίκι. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η μαγευτική παραλία συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων με τα πιο γαλανά νερά στον κόσμο.a

Διαβάστε ακόμα:  5+1: Βουτιές στις ομορφότερες παραλίες του Πηλίου με τα κρυστάλλινα νερά!
Εγκρεμνοί, Λευκάδα
Εγκρεμνοί Λευκάδα

Δεύτερη κατά σειρά μεταξύ των ελληνικών παραλιών συναντάμε τo Μονολίθι στην Πρέβεζα. Αν και δεν αποτελεί τον κλασικό τουριστικό προορισμό, η πόλη της δυτικής Ελλάδας ανήκει στα μέρη που επηρεάστηκαν λιγότερο από την πανδημία του κορωνοϊού.

Παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα- η μεγαλύτερη της Ευρώπης

Το EBD προτείνει τη βασική παραλία της Πρέβεζας, το Μονολίθι με την ατελείωτη αμμουδιά. Η παραλία εκτείνεται σε μήκος 22 χιλιομέτρων, ενώ έχει πλάτος 80 μέτρων, καθιστώντας τη μια από τις πιο μακρές στην Ευρώπη, καθώς ξεπερνά το 1.500.000 τετραγωνικά μέτρα. Το στοιχείο αυτό από μόνο του την καθιστά ιδιαίτερα ασφαλή, αφού δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να τηρήσει με άνεση την απαραίτητη απόσταση από τους υπολοίπους.
Είναι ενδιαφέρον πως το EBD χαρακτηρίζει την πόλη της Πρέβεζας ως το αντίπαλον δέος του Σαν Τροπέ, στη Γαλλική Ριβιέρα, και ένα μέρος που προσφέρει πληθώρα εστιατορίων και καφέ σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι ξαπλώστρες στην Πρέβεζα είναι δωρεάν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν απολυμαίνονται κάθε φορά μετά από τη χρήση.

Παραλία Μονολίθι -Πρέβεζα

Η τελευταία επιλογή του EBD δεν είναι άλλη από την Κέρκυρα. Η παραλία Χαλικούνα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στο Νησί των Φαιάκων, φημισμένη για το άγριο τοπίο της και εκτείνεται σε μήκος 3 χιλιομέτρων, ιδανικό για την τήρηση αποστάσεων φέτος το καλοκαίρι.Η Κέρκυρα όπως και η πλειονότητα των ελληνικών νησιών εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για Covid-free προορισμούς φέτος το καλοκαίρι. Το γεγονός αυτό, πως οι περισσότεροι κάτοικοι των νησιών έχουν εμβολιαστεί πλήρως, τονίζεται ιδιαίτερα από τον EBD στα θετικά των ελληνικών προορισμών.

Παραλία Χαλικούνα Κέρκυρα
Παραλία Χαλικούνα

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ