Αυτή η απίστευτα όμορφη ιταλική πόλη βρίσκεται στην ακτή του ποταμού Μαρτοράνο, η τοποθεσία της είναι εξίσου όμορφη όσο και το όνομά της Sant’Agata de’ Goti

Αυτή η ιστορική πόλη έχει μια απερίγραπτη και πρωτότυπη ομορφιά, σε αρκετούς μπορεί να φανεί, πως γίνονται γυρίσματα κάποιας ταινίας σε αυτήν την πόλη μόλις την επισκεφτούν.

sant1

Η μικρή πόλη Σαν’Αγκάτα ντε Γκότι βρίσκεται στην Ιταλία ανάμεσα στην Νάπολη και το Μπενεβέντο, στην Καμπάνια

sant2

Το πρώτο μέρος του ονόματος της πόλης Σαν’Αγκάτα εμφανίστηκε τον 6ό αιώνα, ενώ το δεύτερο κομμάτι του ονόματος είναι ακόμα άγνωστο πως εμφανίστηκε.

Μια από της εκδοχές λέει πως το όνομα “ντε Γκότι” εμφανίστηκε αφού οι γότθοι έχτισαν το κάστρο. Η δεύτερη εκδοχή έχει να κάνει με την γαλλική οικογένεια ντε Γκότ. Συγκεκριμένα σε αυτούς έδωσε την γη αυτή ο βασιλιάς της Νάπολης Ρόμπερτ.

Διαβάστε ακόμα:  Ο Δήμος Λειψών λέει «όχι» στις ξαπλώστρες στις παραλίες

sant3

Δεν γίνεται να μιλήσουμε για την Σαν’Αγκάτα ντε Γκότι χωρίς να αναφέρουμε τον τεράστιο λόφο που έχει δίπλα της. Λόγω του ασυνήθιστου σχήματος του, πολύ έχουνε σκεφτεί πως μπορεί να είναι κάποιου είδους πυραμίδας και ήτανε έτοιμοι να ξεκινήσουν ανασκαφές σε αυτό.

sant4

Όμως από δορυφορικές εικόνες βλέπουμε πως δεν μοιάζει καθόλου με πυραμίδα.

sant5

Το βράδυ η πόλη γίνεται μαγική και μυστήρια.

sant6

Οι δρόμοι της Σαν’Αγκάτα ντε Γκότι είναι πάρα πολύ στενές. Σε αυτούς τους στενούς δρόμους κυλάει ήσυχα η ζωή μιας επαρχιακής πόλης.

sant7

Το 2012 η πόλη της Σαν’Αγκάτα ντε Γκότι μπήκε στην λίστα με τις καλύτερες μικρές πόλεις της Ιταλίας.

sant8

Το υπουργείο τουρισμού της Ιταλίας της έδωσε τον τίτλο Bandiera arancion, δηλαδή τον τίτλο της πιο άνετης πόλης για τουρίστες με πληθυσμό μέχρι τους 15000 κατοίκους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ