Η νυχτερινή ζωή του Βερολίνου δεν επιδέχεται σύγκρισης και αυτό δεν είναι τυχαίο…

Οι αριθμοί άλλωστε μιλούν από μόνοι τους… Κάθε χρόνο η πόλη μετρά 25 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, ενώ μια πλειοψηφία της τάξεως του 35% των τουριστών υποστηρίζεται ότι ταξιδεύει στη Γερμανία για να ξενυχτίσει στα Βερολινέζικα clubs!Μάλιστα η “βιομηχανία” της βερολινέζικης μουσική σκηνή της πόλης αποτελεί μια αυτόνομη κατηγορία που δεν έλκει το ενδιαφέρον μόνο των ορκισμένων clubers αλλά και το ενδιαφέρον όσων εργάζονται σε αυτή, από τους τομείς του ντιζάιν μέχρι τα μίντια και τη διαφήμιση.  Για να φτάσει όμως το Βερολίνο στο σημείο να θεωρείται  η «παγκόσμια πρωτεύουσα των club» καταβλήθηκε μια σειρά από συντονισμένες προσπάθειες πολλών παραγόντων.

- Advertisement -

berlinclubs3
Στο Βερολίνο τα club αποτελεί όχι απλώς ένα κομμάτι της νυχτερινής διασκέδασης, αλλά έναν θεσμό. Η προώθηση της pop  μουσικής στην πόλη, η διαφήμιση βερολινέζικων συγκροτημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ακόμα και η οργάνωση μουσικών εκδηλώσεων από ερασιτέχνες στις συνοικίες, έχει αποδώσει καρπούς. Το «Μουσικό Συμβούλιο» (Music board) είναι ένας οργανισμός που όπως λέγεται, επιδοτείται με 1.000.000 ευρώ ετησίως και εκπροσωπείται από τον δήμο και όλους τους σημαντικούς συλλόγους της σχετικής μουσικής σκηνής.

berlinclubs3
Από το 2000 δε, λειτουργεί  η «Επιτροπή των Club» (Club Commission) που στόχος της είναι η επαγγελματική κατάρτιση των μελών του, η παροχή συμβουλών, η δικτύωση και η προώθηση των συμφερόντων του τομέα σε συνεργασία με την πολιτική και με σημαντικούς παράγοντες της οικονομίας. Αυτό θα πει “πρωτεύουσα¨του clubbing…!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ