Το νέο πολυτελές συγκρότημα περιλαμβάνει 42 βίλες με ιδιωτική πισίνα η κάθε μία. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 4 χλμ. από το χωριό της Ουρανούπολης, το τελευταίο σύνορο πριν από το Άγιο Όρος, δίπλα στο ιστορικό ξενοδοχείο «Eagles Palace» και αποτελεί συνέχεια αυτού.

- Advertisement -

Η πρόσβαση στο νέο συγκρότημα γίνεται και μέσω μιας γέφυρας που ενώνει τα δύο συγκροτήματα επάνω από το δημόσιο δρόμο.

Το συγκρότημα διαμορφώνεται από ένα κεντρικό κτίριο, στο οποίο τοποθετούνται οι κοινόχρηστες λειτουργίες και από ομάδες μονώροφων και διώροφων κτισμάτων (βίλες) με τα υπνοδωμάτια.

Virtuoso: Οι 5 κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2018 & τα 19 top ελληνικά ξενοδοχεία

Οι τύποι των επαύλεων είναι τέσσερις, όλοι με μεγάλους υπαίθριους χώρους.

Ένας τύπος μονόχωρου δίκλινου, δύο διαφορετικοί τύποι σουιτών ενός υπνοδωματίου και καθιστικού και ένας τύπος διώροφης σουίτας δύο υπνοδωματίων και καθιστικού.

Τα περισσότερα συγκροτήματα δωματίων είναι ισόγεια και από το σύνολο των δωματίων μόνον το 10% έχει και όροφο.

Τα λίγα διώροφα κτίσματα τοποθετούνται ανά ζεύγη (4 ζεύγη) σε ακραία σημεία του οικοπέδου με τρόπο που δεν εμποδίζουν τη θέα των άλλων, ενώ παράλληλα σηματοδοτούν την κτισμένη περιοχή.

 

Τα κτίρια τοποθετούνται στο οικόπεδο έτσι, ώστε όλα να έχουν θέα προς τη θάλασσα και να δημιουργείται χώρος για τη διαμόρφωση της ιδιωτικής πισίνας.

Λόγω της κλίσης του εδάφους, τα δώματα των περισσότερων αποτελούν συνέχεια του φυσικού εδάφους και καλύπτονται με χώμα και φύτευση (πράσινα δώματα), έτσι ώστε η οπτική εντύπωση να αλλοιώνει στο ελάχιστο το φυσικό περιβάλλον.

Ο Τάσος Δούσης προτείνει ένα υπέροχο ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο σε απίστευτη τοποθεσία πάνω στη θάλασσα

Με αυτό τον τρόπο το τουριστικό συγκρότημα προσαρμόζεται τελείως στο χώρο, εξασφαλίζοντας και βιοκλιματικά οφέλη.

Το σαλέ της Οπρα Γουίνφρεϊ στο Κολοράντο είναι ένα με τη φύση! Θα μείνετε άφωνοι με την πισίνα!

Το συγκρότημα αποτελείται από 16 ομάδες. Οι δε ομάδες από ένα συνδυασμό των τεσσάρων βασικών τύπων δωματίων, διαφορετικό σε κάθε συγκρότημα και με διαφορετική τοποθέτηση στο περιβάλλον και διαφορετικό προσανατολισμό, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή ατομικότητα σε συνδυασμό με τη διατήρηση της μορφολογικής ενότητας όλου του συγκροτήματος.

 

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι έγχρωμο επίχρισμα, σε συνδυασμό με επενδύσεις αναλημματικών τοίχων και όψεων με λιθοδομή.

Στη μελέτη ελήφθησαν υπόψη τα τοπικά χαρακτηριστικά, ως προς τη μορφή και τα υλικά των κτιρίων. Χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον, δηλαδή επίχρισμα και πέτρα.

Οι κοινόχρηστες λειτουργίες τοποθετούνται σε ένα κεντρικό κτίριο στην υψηλότερη στάθμη του οικοπέδου, έτσι ώστε να μην εμποδίζουν τη θέα των δωματίων. Ταυτόχρονα το ίδιο έχει μια πανοραμική θέα προς τη θάλασσα.


Το νέο κεντρικό κτίριο είναι διώροφο με τμήμα του καλυμμένο με μια τετράριχτη στέγη και μορφολογία, που ακολουθεί την τοπική. Το παραλληλόγραμμο σχήμα του, διαστάσεων 25 x 11 (m), δημιουργεί έναν εντυπωσιακό εσωτερικό χώρο, ενιαίο, χωρίς χωρίσματα, με εμφανή την ξυλοκατασκευή της στέγης.

Ο Τάσος Δούσης προτείνει μια υπέροχη βίλα στην Κεφαλονιά με ρουστίκ ατμόσφαιρα και ιδιωτικότητα

Στο πρώτο επίπεδο του κεντρικού κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 1.101,55 m², τοποθετούνται το γυμναστήριο, ο χώρος του σπα, η εσωτερική πισίνα με χώρους χαλάρωσης και τζακούζι, όλα με θέα προς τη θάλασσα. Επίσης εδώ σχεδιάστηκε και η εξωτερική κύρια πισίνα. Στη ίδια στάθμη βρίσκεται και ένας παιδότοπος με μικρή πισίνα στην άκρη του κτιρίου.

Ο αδιανόητος φόρος που θα επιβάλουν στη Βρετανία! Πραγματικά απίστευτος!


Στο δεύτερο επίπεδο του κεντρικού κτιρίου, συνολικής επιφανείας 972,84 m², τοποθετούνται η είσοδος του ξενοδοχείου, οι χώροι υποδοχής και εστίασης, καθώς και το σαλόνι με το μπαρ.

Σε ένα μεγάλο τμήμα του ορόφου προς την πίσω πλευρά, που είναι υπόσκαφο, τοποθετήθηκαν οι βοηθητικοί χώροι του εστιατορίου, έτσι ώστε το εναπομείναν ορατό τμήμα να είναι το ελάχιστο.

Τα ανοίγματα των κοινόχρηστων χώρων δανείζονται στοιχεία από τις ελαφρές ξύλινες τυπικές κατασκευές (σαχνισί – χαγιάτι). Αφήνουν χωρίς εμπόδια τη θέα και δημιουργούν εξωτερικά ένα ελαφρό ξύλινο κέλυφος, που δίνει ρυθμό και όγκο.

Στον περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος λειτουργεί μικρό υπαίθριο θέατρο, προσαρμοσμένο στο κεκλιμένο έδαφος, περίπου 60 θέσεων, για διάφορες εκδηλώσεις.
Σχεδιάστηκε επίσης ανεξάρτητη ταβέρνα συνολικής δόμησης 80 m², με ξύλινη οροφή, καλυμμένη με χαλκό και υπόσκαφους βοηθητικούς χώρους όπισθεν αυτής.
Πίσω από το κεντρικό κτίριο ολοκληρώνουν το συγκρότημα δυο γήπεδα τένις, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 και ένα ελικοδρόμιο.

 

Πηγή: ktirio.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ