Μια ατελείωτη παραλία που εκτείνεται σε δέκα χιλιόμετρα, όπου ο Αλ Καπόνε διοργάνωνε πάρτι που τελείωναν, αφότου ο ήλιος είχε ανέβει στο υψηλότερο του σημείο.

- Advertisement -

Απέραντο γαλάζιο στην αγαπημένη παραλία του Αλ Καπόνε

Το Βαραδέρο είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της Καραϊβικής και βρίσκεται 140 χλμ. ανατολικά της Αβάνα στο τέλος της Via Blanca, στην επαρχία Ματάνζας. Οι πλούσιες οικογένειες του Καρδένας άρχισαν να χτίζουν επαύλεις στις αρχές του αιώνα και οι κάτοικοι της Αβάνας σύντομα ακολούθησαν το παράδειγμά τους.

85252645

Απέχει μόλις λίγες ώρες από την πρωτεύουσα της Κούβας και φημολογείται ότι έχει την καλύτερη παραλία της Καραϊβικής. Η λευκή άμμος, τα καταγάλανα νερά και ο ζεστός ήλιος υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία στους ταξιδιώτες. Το μικρό χωριουδάκι έχει πολλά μαγαζιά που πουλάνε διάφορα σουβενίρ, πούρα Αβάνας και ρούμι.

Οι πέντε χώρες που καθορίζουν την παγκόσμια κουλτούρα

Υπάρχουν 23 σημεία για καταδύσεις, κατά μήκος της βόρειας ακτής και ο βυθός είναι ακόμη πιο συναρπαστικός γύρω από τα δέκα περίπου ακατοίκητα νησάκια, έξω από τις ακτές του γνωστού θέρετρου. Τα νερά φιλοξενούν έναν εξαιρετικό κοραλλιογενή ύφαλο, όπου μπορεί κανείς να φτάσει με σκάφος, πηγαίνοντας προς το Κάγιο Λιμπερτάδ.

482647081

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το πάρκο Χοσόνε, ένα κτήμα του 1940 στην καρδιά της πόλης. Σε απόσταση 140 χλμ. από το Βαραδέρο ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά το παραδοσιακό ινδιάνικο χωριό Γουαμά, μέσα σε έναν προστατευμένο βιότοπο στη χερσόνησο Ζαπάτα. Ακόμη, τη μεγαλύτερη φάρμα εκτροφής κροκοδείλων στην Κούβα, καθώς και την παραλία Χιρόν.

dgbd

Βαραδέρο/ Κούβα

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Πέσο Κούβας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,18 πέσο)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Μόντρεαλ είναι 15 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 18 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου και Φρανκφούρτης.

730129885

566085631

Πηγή: newsbeast.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ