Άγιος Ιωάννης: Η παλαιότερη πόλη του Καναδά
- Advertisement -

Με έναν απαράμιλλο συνδυασμό της πλούσιας ιστορίας της, των εξαιρετικών τοπίων και των κέλτικων μύθων που την διαμόρφωσαν, με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της και το αναπτυγμένο εμπόριο, η πόλη Άγιος Ιωάννης, η παλαιότερη πόλη στον Καναδά, εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. 

Πρόκειται για τη νησιωτική πρωτεύουσα της καναδικής επαρχίας Νέα Γη και του Λαμπραντόρ, η οποία αποτέλεσε σημαντικό κέντρο αλιείας και υπερατλαντικού εμπορίου. Από το 1949 υπήρξε μέλος της Καναδικής Συνομοσπονδίας.

Διαβάστε ακόμαΜόνο για…loners: Κάνετε κράτηση στο πιο απομονωμέο ξενοδοχείο του κόσμου!

Αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι, μεταξύ άλλων, το -μουσείο πλέον- Colonial Building, όπου εγκαταστάθηκε η ανεξάρτητη κυβέρνηση και η Βουλή της Νέας Γης από το 1850 έως το 1859.

Σημαντική ατραξιόν αποτελεί, επίσης, η ιστορική κατοικία του Γενικού Επιτρόπου της Βρετανικής Διοίκησης, όπου οι τοπικοί ξεναγοί είναι ενδεδυμένοι με κοστούμια εποχής αναπαριστώντας σκηνές από την καθημερινότητα των παλιών ενοίκων.

Περπατήστε στις ανηφορικές γειτονιές της πόλης με τα γραφικά ξύλινα σπιτάκια, τα λεγόμενα Jellybean Rows, που σύμφωνα με την παράδοση, βάφτηκαν με έντονα χρώματα για να είναι ορατά από τους ψαράδες όταν είχε ομίχλη.

Μην χάσετε τον παλαιότερο φάρο της Νέας Γης που χρονολογείται από το 1835, την Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στην πλαγιά ενός πανύψηλου λόφου, το Signal Hill National Historic Site, καθώς και το Κέντρο Γεωλογίας που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός συμπαγούς βράχου ηλικίας 550 εκατ. ετών. 

Διαβάστε ακόμαΗ αυτοκρατορία των αισθήσεων σε αυτούς τους μοναδικής ομορφιάς κήπους! (photos)

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ