Ο Άγιος Λαυρέντιος, χτισμένος στις νότιες πλαγιές του Πηλίου και σε υψόμετρο 600 μέτρων, απέχει μόλις 19 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Ωστόσο, διατηρεί πλούσια την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του με πολλές εκκλησίες, αρχοντικά, πλατείες, βρύσες και καλντερίμια, αποτελώντας ένα από τα πιο αυθεντικά χωριά του Πηλίου.

Διαβάστε ακόμα: Γι’ αυτούς τους λόγους πρέπει να πας άμεσα στη Στοκχόλμη!

Πήρε το όνομά του από τη βυζαντινή μονή του Αγίου Λαυρεντίου, που χτίστηκε τον 12ο αι. από Βενεδικτίνους καθολικούς μοναχούς, μετά εγκαταλείφθηκε και στη συνέχεια ανακατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα.

Άγιος Λαυρέντιος: Ίσως το ομορφότερο σήμα - κατατεθέν του ΠηλίουΤον Ιανουάριο του 1878 (τρία χρόνια πριν απελευθερωθεί η Θεσσαλία από τους Οθωμανούς) σχηματίστηκε στον Άγιο Λαυρέντιο η «επαναστατική κυβέρνηση του Πηλίου» υπό τους Λεωνίδα Βούλγαρη, Ζήσιμο Μπασδέκη και Κωνσταντίνο Γαρέφη και το χωριό έγινε το επαναστατικό κέντρο του Πηλίου. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό πανελλαδικά, αλλά και εκτός Ελλάδας, ως το χωριό των μουσικών, καθώς φιλοξενεί κάθε Αύγουστο το περίφημο «Μουσικό Χωριό», έναν θεσμό με ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία. Πρόκειται για εκδηλώσεις που διαρκούν δύο εβδομάδες και περιλαμβάνουν πολλά μουσικά σεμινάρια, παραστάσεις, ομιλίες αλλά και αρκετές συναυλίες σε πλατείες και αλάνες του χωριού.

Διαβάστε ακόμα:  Ευρυτανία: 1+1 πανέμορφα χωριά της και ένα αξιοθέατο της περιοχής που όλοι πρέπει να επισκεφτούν

Ο Άγιος Λαυρέντιος από ψηλά… απολαύστε τον!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ