Ο Γάλλος σκηνοθέτης Ολιβιέ Πυ, επικεφαλής του διεθνούς φήμης θεατρικού φεστιβάλ της Αβινιόν, έρχεται Ελλάδα και κατεβαίνει για δυο μέρες στη Μικρή Επίδαυρο. 

Για ακόμα μια φορά, ο αιρετικός ηθοποιός, ποιητής και σκηνοθέτης επιχειρεί να νοηματοδοτήσει το παρόν μέσα από την επανανάγνωση εμβληματικών έργων του παρελθόντος, εδώ του Προμηθέα Δεσμώτη και των Ικετίδων του Αισχύλου.

Η παράσταση, σε μινιμαλιστική φόρμα, με μια διανομή τριών ηθοποιών, σε δική του μετάφραση και σπονδυλωτή σκηνοθεσία, έκανε πρεμιέρα πέρυσι το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Το έργο των 17.000.000 δολαρίων του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη!Η σύνδεση με τον Δούναβη

Αιρετικός σκηνοθέτης στήνει πασαρέλα στη Μικρή Επίδαυρο και παρουσιάζει τον Αισχύλο!(photos)

Στον Προμηθέα Δεσμώτη, έργο συγχρόνως μεταφυσικό και βαθιά πολιτικό, ένας τιτάνας βασανίζεται από τους θεούς εξαιτίας της αγάπης που τρέφει για την ανθρωπότητα. Μετατρέπεται έτσι σε αιώνιο σύμβολο ανυπακοής, ένας κατεξοχήν πολιτικός κρατούμενος.

Αιρετικός σκηνοθέτης στήνει πασαρέλα στη Μικρή Επίδαυρο και παρουσιάζει τον Αισχύλο!(photos)

Ο Προμηθέας, κατά τον Πυ, μας «διδάσκει την έννοια της εξέγερσης». Αλλά και οι Ικέτιδες θίγουν διαχρονικά πολιτικά ζητήματα, μεταξύ αυτών τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τον νόμο, τον σεβασμό για τον ξένο και για τη γυναίκα

Μερομήνια 2018: Τι καιρό θα κάνει τον φετινό χειμώνα;Θα χιονίσει΄;Θα ντυθεί στα λευκά η Αθήνα;

Το έργο απηχεί την άποψη του Αισχύλου ότι ο νόμος δεν μπορεί να είναι η απάντηση για τα πάντα. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, το θέατρο καθίσταται απαραίτητο ως χώρος που προσφέρεται για δημόσια συζήτηση και στοχασμό.

Η παραδοσιακή έννοια της κάθαρσης, ως πράξη θεαματικής εκκαθάρισης, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί, ο θυμός δεν πρέπει να επικρατήσει.

Αιρετικός σκηνοθέτης στήνει πασαρέλα στη Μικρή Επίδαυρο και παρουσιάζει τον Αισχύλο!(photos)

Μία παραγωγή του Φεστιβάλ της Αβινιόν.
Παράσταση στα γαλλικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
4-5 Αυγούστου 2017
21:30

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ