Τη Fortaleza με τους δύο βασικούς κόμβους του, το Schiphol (Άμστερνταμ) και το Charles de Gaulle (Παρίσι), πρόκειται να συνδέσει όμιλος Air France-KLM, από το Μάιο του 2018.

Αυτά τα δύο νέα δρομολόγια θα εξυπηρετούνται αντίστοιχα από την KLM με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις και από την Joon με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις.Fortaleza, ένας νέος κόμβος για την Air France-KLM και τη GOL

Τρέξτε να προλάβετε: Η πιο φθηνή προσφορά για Κροατία για να δείτε από κοντά την μάχη της Εθνικής Ελλάδος! Κλείστε θέση τώρα

- Advertisement -

Η Air France-KLM και η συνεργαζόμενη GOL Linhas Aéreas Inteligentes, δημιουργούν έναν τρίτο κόμβο στη Βραζιλία με τις νέες αυτές πτήσεις προς τη Fortaleza που θα πραγματοποιούνται από την KLM και τη Joon, έναν προορισμό που εξυπηρετείται επίσης από την GOL προς και από τις πόλεις της Βόρειας και Βορειοανατολικής Βραζιλίας, Μπελέ, Μάναους, Νατάλ, Ρεσίφε και Σαλβαδόρ. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες και των δύο αεροπορικών εταιρειών να επωφεληθούν από ευκολότερες συνδέσεις, απρόσκοπτη εξυπηρέτηση και ευρύτερη επιλογή προορισμών μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Με αυτό το νέο δίκτυο, οι πελάτες θα επωφεληθούν επίσης από ένα μόνο check-in για όλο το ταξίδι τους και από μια υπηρεσία εγγυημένης παρακολούθησης αποσκευών.

«Με τη δρομολόγηση πτήσεων προς τη Fortaleza που θα πραγματοποιούνται από δύο αεροπορικές εταιρείες του ομίλου, επιβεβαιώνουμε εκ νέου τη θέση του ομίλου μας ως ηγέτη στην τοπική αγορά. Αυτό το νέο υπερατλαντικό δρομολόγιο, σημείο συνάντησης μεταξύ Νότιας Αμερικής και Ευρώπης, καθιστά τη Fortaleza στρατηγικό κόμβο που θα διευκολύνει τα ταξίδια των πελατών μας και θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες συνδέσεων στην περιοχή», δήλωσε ο Jean-Marc Janaillac, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Air France-KLM.

Αποτέλεσμα εικόνας για Fortaleza

«Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε χάρη στη δύναμη της συνεργασίας μας με την GOL. Το δίκτυό της θα προσφέρει στους πελάτες μας μια ευρύτερη επιλογή προορισμών προς και από τη Βόρεια και τη Βορειοανατολική Βραζιλία», πρόσθεσε.

Ο Pieter Elbers, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KLM δήλωσε: «Η Βραζιλία είναι μια σημαντική αγορά για την KLM. Η προσθήκη της Fortaleza στο δίκτυό μας, ο τρίτος προορισμός της KLM στη Βραζιλία, ανοίγει νέες αεροπορικές διαδρομές μεταξύ των μεγάλων πόλεων στη Βόρεια και Βορειοανατολική Βραζιλία. Η συνεργασία της KLM με την αεροπορική εταιρεία της Βραζιλίας GOL δημιουργεί ένα νέο στρατηγικό κόμβο, ο οποίος συνδέει σθεναρά το Άμστερνταμ με τη Νότια Αμερική. Η Φορταλέζα ταιριάζει απόλυτα στη στρατηγική του δικτύου μας και είναι μια σημαντική προσθήκη στους προορισμούς της Νότιας Αμερικής που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας».

«Πρόκειται να βελτιώσουμε το δίκτυό μας στη Fortaleza με στόχο να προσφέρουμε ταχεία και αποτελεσματική σύνδεση με τις πτήσεις της Air France και της KLM. Θα προσαρμόσουμε τα δρομολόγια και θα αυξήσουμε τις πτήσεις προς Recife, Salvador, Belém και Manaus, και θα προσθέσουμε ένα νέο δρομολόγιο προς Natal, προσφέροντας στους επιβάτες που ταξιδεύουν από τα βόρεια και βορειοανατολικά της χώρας προς την Ευρώπη ή σε εκείνους που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Βραζιλία, μια εμπειρία με πολλά οφέλη σε κάθε στάδιο του ταξιδιού», δήλωσε ο Paulo Kakinoff, πρόεδρος της GOL.

Αυτό θα πει πολυτέλεια! Μπήκαμε στη βιλάρα της Τζένης Μπαλατσινού στο Ψυχικό και χάσαμε τα λόγια μας

«Αυτό είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα που κάνουμε στις στρατηγική μας συνεργασία, η οποία έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και τρία χρόνια», πρόσθεσε.

 

Πιο αναλυτικά, η KLM θα προσφέρει δύο πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Amsterdam-Schiphol και Fortaleza που πραγματοποιούνται με Airbus A330 χωρητικότητας 18 θέσεων στην Business Class, 35 θέσεις στην Economy Comfort και 215 θέσεις στην Οικονομική. Από τις 2 Ιουλίου 2018, η KLM θα προσθέσει μια επιπλέον πτήση.

KL0707: Αναχώρηση από το Άμστερνταμ-Schiphol στις 12:50, άφιξη στη Φορταλέζα στις 17:20

KL0708: Αναχώρηση από τη Fortaleza στις 19:50, άφιξη στο Άμστερνταμ-Schiphol στις 10:00 την επόμενη μέρα.

Χρονοδιάγραμμα πτήσεων σε τοπικές ώρες

Η Joon, η νέα αεροπορική εταιρεία του γκρουπ της Air France, θα συνδέει το Παρίσι-Charles de Gaulle με την Fortaleza με δύο πτήσεις την εβδομάδα με Airbus A340 και χωρητικότητα 30 θέσεων στην καμπίνα Business, 21 θέσεις στην Premium Economy και 227 θέσεις στην Οικονομική.

AF416: Αναχώρηση από το Παρίσι-Charles de Gaulle στις 13:10, άφιξη στην Fortaleza στις 17:35

AF415: Αναχώρηση από την Fortaleza στις 19:35, άφιξη στο Παρίσι-Charles de Gaulle στις 9:30 την επόμενη μέρα.

Χρονοδιάγραμμα πτήσεων σε τοπικές ώρες

Πρωτεύουσα της πολιτείας Ceará, στα βορειοανατολικά της χώρας, η Fortaleza είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας. Βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού και μόνο μερικές ώρες από την Ευρώπη με αεροπλάνο. Αποτελεί ένα εξαιρετικό σημείο για τους λάτρεις του kitesurfing, ενώ οι παραλίες της Fortaleza προσελκύουν πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Γνωστή επίσης για την κλωστοϋφαντουργία της, η πρωτεύουσα της Ceará είναι και η πύλη προς τις σημαντικότερες πόλεις της Βόρειας και Βορειοανατολικής Βραζιλίας.

Ο όμιλος Air France-KLM στη Βραζιλία

Κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν του 2018, ο όμιλος θα προσφέρει 391.082 θέσεις προς τη Βραζιλία χάρη στις 40 εβδομαδιαίες πτήσεις προς 3 προορισμούς που θα εξυπηρετούνται από την Air France, την KLM και τη Joon:

Αποτέλεσμα εικόνας για Fortaleza

Fortaleza
3 εβδομαδιαίες πτήσεις που θα πραγματοποιεί η KLM κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο
2 εβδομαδιαίες πτήσεις που θα πραγματοποιεί η Joon κάθε Παρασκευή και Κυριακή
Σάο Πάολο
14 εβδομαδιαίες πτήσεις που εκτελούνται καθημερινά από την Air France
7 εβδομαδιαίες πτήσεις που εκτελούνται καθημερινά από την KLM
Ρίο Ντε Τζανέιρο
7 εβδομαδιαίες πτήσεις που εκτελούνται καθημερινά από την Air France
7 εβδομαδιαίες πτήσεις που εκτελούνται καθημερινά από την KLM.
Επιπλέον, μέσω της συνεργασίας με την GOL θα προσφέρονται στους πελάτες του ομίλου συνδέσεις με πέντε προορισμούς στη Βραζιλία μέσω του κόμβου της Fortaleza: Belém, Manaus, Natal, Recife και Salvador. Πρόθεση είναι να αυξηθεί ο αριθμός των προορισμών της Βραζιλίας που συνδέονται μέσω του κόμβου της Fortaleza.

πηγή:airnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ