Καθίσματα αεροπλάνου

Οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσαν σύντομα να αναπτύξουν ένα νέο “όπλο” για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Πρόκειται για το Airshield μια 3D συσκευή προσαρμοσμένη στα ακροφύσια του εξαερισμού της καμπίνας η οποία θα κατευθύνει τα σταγονίδια των ταξιδιωτών προς τα κάτω

Η ιδέα δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από την εταιρεία καινοτομίας και τεχνολογίας Teague.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Σιάτλ λέει ότι το AirShield είναι «ένα σύστημα απομόνωσης μικροβίων που παρέχει μια αόρατη, αποτελεσματική και συνεπή επιπρόσθετη προστασία, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα μετάδοσης του ιού από τα σταγονίδια στην καμπίνα».

Ο τρόπος λειτουργίας της συσκευής

Το εξάρτημα μετατρέπει τον αέρα που βγαίνει από τα ακροφύσια καθίσματος – επίσης γνωστά ως «αεραγωγοί» – σε «μηχανικές λεπίδες αέρα», εξηγεί η εταιρία Teague, ελέγχοντας έτσι την εξάπλωση των σταγονιδίων.

Airshield λειτουργία
Πηγή: Daily Mail

Ενώ παράλληλα, «Όταν ένας επιβάτης αναπνέει, βήχει ή φτερνίζεται, τα σταγονίδια υδρατμών περιέχονται εντός του χώρου αυτού του επιβάτη και κατευθύνονται αμέσως προς τα κάτω και έξω από την καμπίνα στις μονάδες διήθησης Hepa πριν να έχουν την ευκαιρία να εισέλθουν στον προσωπικό χώρο του διπλανού επιβάτη… έτσι προσφέρει στους επιβάτες και στο πλήρωμα βελτιωμένη προστασία και ηρεμία.»

Διαβάστε ακόμα:
Η "σνομπ" γειτονιά του Άμστερνταμ που αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό! Δύσκολα θα την ανακαλύψετε...

Διαδικασία δημιουργίας

Η Teague υποστηρίζει ότι ενώ οι αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν ήδη υπό αυστηρές διαδικασίες υγιεινής και καθαρισμού. Μπορεί, να επιβάλλουν τη χρήση μάσκας προσώπου και να διαθέτουν φίλτρα Hepa που εξασφαλίζουν πολύ καθαρό ανακυκλωμένο αέρα ωστόσο, υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης.

Η χρήση μάσκας προσώπου «περιορίζεται στην συμμόρφωση των επιβατών στους κανόνες και είναι δύσκολο να τηρηθεί πλήρως καθώς υπάρχει και το ζήτημα φαγητού και ποτού στην καμπίνα. Επομένως, ο έλεγχος της υγιεινής είναι δύσκολος στις καμπίνες με πολλά άτομα.»

Airshield αέρας
Πηγή: Daily Mail

Ο σχεδιασμός για το AirShield, που τώρα εισέρχεται στη φάση της μηχανικής ανάπτυξης εν αναμονή της «ταχείας ανάπτυξης», είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς υπολογιστικών προσομοιώσεων που αξιολόγησαν τον τρόπο με τον οποίο τα σωματίδια κινούνται στο περιβάλλον της καμπίνας.

Δείτε την προσομοίωση λειτουργίας της συσκευής στο βίντεο:

Πηγή: Daily Mail

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ