Τα ερημονήσια εμπνέουν ανά τον κόσμο λογοτέχνες, ζωγράφους και λοιπούς καλλιτέχνες με την ομορφιά και τη μοναξιά τους. Αλλά και τον απλό κόσμο που ονειρεύεται να ζήσει για λίγο σαν άλλον Ροβινσώνας Κρούσος, ανάμεσα στην εξωτική βλάστηση, στις αμμώδεις παραλίες και στα καταγάλανα νερά.

Πολλά ακατοίκητα νησάκια υπάρχουν σε διάφορα μέρη του ωκεανού, μικροί τροπικοί παράδεισοι που εντυπωσιάζουν στη θέα τους με την ομορφιά τους. Απομονωμένοι τόποι στη μέση των ωκεανών όπου απουσιάζει η ανθρώπινη παρουσία ενώ η φύση κυριαρχεί παντού. Φέρτε στο μυαλό σας σκηνικά από τη Γαλάζια Λίμνη και δείτε παρακάτω τη λίστα με τα 10 ερημονήσια που σας παρουσιάζουμε.

1. Τμήματα των Μαλδιβών

- Advertisement -

Νησιά Γκαλαπάγκος…Μα τι έχουν αυτά τα νησιά και τα επισκέπτονται νεόνυμφοι;

Οι Μαλδίβες βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό και αποτελούνται από ένα αρχιπέλαγος 1.000 και πλέον νησιών. Μόνο ένα μικρό μέρος αυτών είναι κατοικημένα ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν ακατοίκητα.

2. Νησιά Ang Thong

Αυτή η ομάδα νησιών βρίσκεται στη νότια Ταϊλάνδη και δεν απέχει πολύ από τα δημοφιλή παραλιακά θέρετρα του Koh Samui, προσφέροντας μια διαφορετική… τροπική εμπειρία!

3. Νησί Jaco

Nihiwatu, ένας επίγειος παράδεισος στο νησί Sumba της Ινδονησίας

Αυτό το ακατοίκητο νησί στο Ανατολικό Τιμόρ έχει μια ασυνήθιστη ιστορία. Θεωρείται ιερό και οι ντόπιοι έχουν παραδοσιακά επιλέξει να μην πατήσουν το πόδι τους εδώ. Παρόλα αυτά η ψιλή άμμος, οι νπαραλίες αλλά και τα τιρκουάζ νερά προσελκύουν πολλούς τουρίστες που αναζητούν έναν ανέγγιχτο παράδεισο στη νότια αυτή γωνιά της Ασίας.

4. Νησία Aldabra

Βρίσκεται στις Σεϊχέλες στον Ινδικό Ωκεανό και αν και παραμένει σχετικά άγνωστο, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κοραλλιογενής ατόλη στον κόσμο με έναν τεράστιο πληθυσμό γιγαντιαίων χελωνών να απολαμβάνουν το εξωτικό τοπίο.

5. Νησιά Phoenix

Βρίσκονται στη μέση του Νότιου Ειρηνικού και ανήκουν επίσημα στο έθνος του Κιριμπάτι. Τα πουλιά, τα δέντρα και τα θαλάσσια είδη που ζουν εδώ είναι σπάνια και ο τόπος ανέγγιχτος από άνθρωπο.

6. Νησί Tetepare

Το “νησί της ελιάς” στην Ιαπωνία θυμίζει έντονα… Ελλάδα!

Κάποτε πολλοί άνθρωποι ζούσαν σε αυτό το τμήμα των Νήσων του Σολομώντα όμως για λόγους που παραμένουν άγνωστοι το εγκατέλειψαν στα μέσα του 19ου αιώνα και από τότε τα πάντα εδώ παραμένουν παρθένα και ανέγγιχτα.

7. Νησί Devon

Δεν είναι όλα τα ερημονήσια στις τροπικές περιοχές, με το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του κόσμου να βρίσκεται στην Αρκτική. Το Devon βρίσκεται στην ακτή Baffin του Καναδά με τον τελευταίο άνθρωπο να έμεινε εδώ πριν από 50 χρόνια. Η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που το νησί έχει χρησιμοποιηθεί από τους αστροναύτες για να δοκιμάσουν τον εξοπλισμό τους αλλά και να εκπαιδευτούν για τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη.

8. Νησί Clipperton

Βρίσκεται στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, βόρεια από τα διάσημα Γκαλαπάγκος. Μια άγονη ατόλλη με διάσπαρτες συστάδες πρασίνου δημιουργεί ένα απόκοσμο σκηνικό στη μέση του ωκεανού.

9. Surtsey

Το «νησί των καταραμένων» στην Ιταλία: Οι ψαράδες αποφεύγουν να ρίξουν τα δίχτυα τους στην περιοχή φοβούμενοι ότι θα ψαρέψουν ανθρώπινα οστά

Αυτό το ισλανδικό νησί δεν υπήρχε πριν από το 1960. Δημιουργήθηκε από υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επιστήμονες που θέλουν να δουν το σχηματισμό του οικοσυστήματος του νησιού από πρώτο χέρι.

10. Νησί Henderson

Βρίσκεται στο Νότιο Ειρηνικό με πολλές απόκρημνες ακτές αλλά και σπάνια είδη πουλιών και μοναδικά φυτά που δεν υπάρχουν αλλού στον κόσμο.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ