Με πλούσιες κοιλάδες και εντυπωσιακές δαντελένιες ακτές, η Αλγκάρβε βρίσκεται στη νότια Πορτογαλία. Η παραθαλάσσια επαρχία περιλαμβάνει τις πόλεις Φάρο, Λάγκος και Πορτιμάο και αποτελεί τον τόπο καταγωγής του σπουδαίου θαλασσοπόρου Βαρθολομαίου Ντιάζ.

Οι επιβλητικοί απόμακροι βράχοι, οι χρυσές αμμουδιές και οι μαγευτικές σπηλιές συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο καθιστώντας την Αλγκάρβε ένα από τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά θέρετρα της νότιας Ευρώπης.

Επισκεφθείτε το Εθνογραφικό Μουσείο του Αλγκάρβε, καθώς και το Ναυτικό Μουσείο στο Φαρό ­ την πρωτεύουσα της επαρχίας.

Βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Ρία Φορμόσα και εντυπωσιάζει με τα μεσαιωνικά της κτίρια, το καθεδρικό ναό και το ομώνυμο κάστρο.

Αγοράστε πολύχρωμα κομψοτεχνήματα σε σχήμα πετεινού στη σαββατιάτικη τσιγγάνικη αγορά του Λουλ και χαλαρώστε σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής, τη Φάλσια.

Η πόλη Πορτιμάο αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό σταθμό κατά την αρχαιότητα και αξίζει να κάνετε μια στάση στην περιοχή Πράια ντα Ρόκα, το δημαρχείο της πόλης και το κάστρο Σάντα Καταρίνα ντε Ριμπαμάρ που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Στο Λάγκος βρίσκεται η πολυσύχναστη παραλία Dona Ana που περιβάλλεται από πανύψηλα βράχια ενώ η περιοχή Σέρα ντε Μουνσίκε ενδείκνυται για πεζοπορία.

Τα γραφικά χωριά της Αλγκάρβε πλούσια σε βλάστηση και μεσαιωνική αύρα σας προτρέπουν να χαθείτε στα στενά ανηφορικά τους δρομάκια.

10 γοητευτικά χωριά για να γνωρίσεις την Πορτογαλία!

ΑΛΓΚΑΡΒΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΑΛΓΚΑΡΒΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΑΛΓΚΑΡΒΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΑΛΓΚΑΡΒΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΑΛΓΚΑΡΒΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 

Τα παλάτια της Πορτογαλίας έγιναν… Airbnb!!

ΑΛΓΚΑΡΒΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΑΛΓΚΑΡΒΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Έχουμε 5+1 λόγους για να πάτε στην Πορτογαλία και δεν είναι οι προφανείς!

ΑΛΓΚΑΡΒΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΑΛΓΚΑΡΒΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ