Η24ωρη απεργία του προσωπικού της Alitalia προκάλεσε την ακύρωση του 60% των πτήσεων. Οι μόνες πτήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα είναι εκείνες που είχαν προγραμματισθεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το πρωί και εκείνες που θα εκτελεσθούν από τις 6 το απόγευμα  μέχρι τις 9 το βράδυ, βάσει πάγιας συμφωνίας με τα συνδικάτα.

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα λάθη που κάνει κάθε ταξιδιώτης και νομίζει πως μπορεί να τα αποφύγει

Με την απεργιακή αυτή κινητοποίηση απορρίπτεται το σχέδιο αναδιάρθρωσης της αεροπορικής εταιρίας που έχει παρουσιάσει η εργοδοσία. Μεταξύ των άλλων, το σχέδιο προβλέπει την μείωση των δαπανών κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2019, την αύξηση των εσόδων που θα αγγίξει το  30% του συνόλου και τον περιορισμό του στόλου κατά είκοσι αεροσκάφη.  Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, η εταιρία θέλει να μειώσει τους μισθούς κατά 30% και τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων κατά 2.500 άτομα.

Διαβάστε ακόμα:  Χωρίς ΜΜΜ σήμερα η Αθήνα: 24ωρη απεργία σε μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Τα συνδικάτα αντιδρούν ζητώντας να εξευρεθούν εναλλακτικές λύσεις οι οποίες να μην βασίζονται σε απολύσεις και να σχεδιαστούν μακρόπνοες παρεμβάσεις, οι οποίες να εγγυηθούν πράγματι την βιωσιμότητα της εταιρίας αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε ακόμα: Olympic Air – 400.000 εισιτήρια από 19€ για 33 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα

Από αύριο πρόκειται να ξαναρχίσει ο διάλογος των συνδικαλιστικών οργανώσεων με την εργοδοσία, στο υπουργείο οικονομικής ανάπτυξης της Ρώμης. Το χρονικό περιθώριο για να μπορέσει να υπογραφεί συμφωνία και να μην οδηγηθεί η εταιρία σε οικονομική ασφυξία έχει οριστεί στις 13 Απριλίου.

Πηγή: newsbeast

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ