Ο Ληθαίος ποταμός είναι ένας παραπόταμος του Πηνειού και διασχίζει την πόλη τωνΤρικάλων. Πηγάζει σε ύψος 500 μ. από τα Αντιχάσια όρη, έχει μήκος 36 χλμ. και εκβάλλει στον Πηνειό, σε ύψος 108 μ. λίγο έξω από την πόλη των Τρικάλων.
Φωτογραφία Thodoris Kliafas
Σύμφωνα με τον Στράβωνα, κοντά στον Ληθαίο γεννήθηκε ο Ασκληπιός, ο θεός της Ιατρικής. «Έτερος δ’ εστί Ληθαίος ποταμός ο περί Τρίκκην εφ’ω ο Ασκληπιός γεννηθήναιλέγεται» (Στράβων, ΧΙV 647).
Φωτογραφία Sotiris Hartzavalos
Ο ποταμός της λήθης είναι ένα από τα αξιοθέατα της πόλης των Τρικάλων. Οι όχθες του συνδέονται με δέκα γέφυρες, μισές από τις οποίες είναι για πεζούς. Η κεντρική γέφυρα η οποία είναι τοξωτή και μεταλλική, κατασκευάστηκε στη Γαλλία το 1886 από Γάλλους μηχανικούς και ενώνει την οδό Ασκληπιού με την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Στην όχθη του ποταμού, σε μια από τις γέφυρες, υπάρχει άγαλμα του Ασκληπιού φιλοτεχνημένο από τον γλύπτηΘεόδωρο Βασιλόπουλο.
Φωτογραφία Manolis Sotiris
Ο επισκέπτης της πόλης των Τρικάλων μαγεύεται από το όμορφο τοπίο, από τις γεμάτες πράσινο όχθες του ποταμού, τα ήρεμα κρυστάλλινα νερά του και τα πανύψηλα καταπράσινα δέντρα το καλοκαίρι αλλά και με τα γυμνά από φύλλα δέντρα τον χειμώνα.Δείτε στις υπέροχεςφωτογραφίες τις διαφορετικές όψεις του ποταμού!
Φωτογραφία Κων/νος Μαυρέλης
Φωτογραφία Thodoris Kliafas
Φωτογραφία www.grfun.gr
Φωτογραφία Thodoris Kliafas
Φωτογραφία Thodoris Kliafas
Φωτογραφία  skonix
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ