Είναι από τις πιο πολυπολιτισµικές γειτονιές στην παλιά πόλη της Βαρκελώνης, στην απέναντι πλευρά της κεντρικότατης και πιο εµπορικής λεωφόρου La Rambla, και ξεχωρίζει για το δικό της ιδιαίτερο στυλ. Το El raval είναι τουριστικό σηµείο, µε «αντισυµβατική» φύση καθώς και «ένοχο» παρελθόν.

- Advertisement -

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])

Παλαιότερα ήταν γνωστή για την έκλυτη νυχτερινή ζωή και το χαµηλό επίπεδο διαβίωσης.

el raval

Δες την πιο καλλιτεχνική γειτονιά της Βαρκελώνης και όσα θα ζήσεις εκεί!

Μολονότι µέχρι πρότινος ήταν προς αποφυγή για τους επισκέπτες, κατάφερε να αποτινάξει τη «ρετσινιά» του περιθωριακού και σήµερα µετατρέπεται σε κόµβο πολιτισµού και επιχειρηµατικής εξέλιξης µε µουσεία και trendy ξενοδοχεία.

el raval

Έχει αποκτήσει αέρα κοσµοπολιτισµού, αλλά και πληθώρα καταστηµάτων, γκαλερί και εστιατορίων. Στην καρδιά της Raval θα δείτε επίσης ένα σύγχρονο κτήριο όπου στεγάζονται δύο ιδρύµατα, το Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB – Κέντρο για τη Σύγχρονη Κουλτούρα) και το Museu d’Art de Barcelona Contemporani (MACBA – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης), τα οποία φιλοξενούν διάφορες εκθέσεις τέχνης και πολιτισµού.

La Rambla: Σχέδια να μετατραπεί η τουριστική ατραξιόν της Βαρκελώνης σε «συναρπαστικό πολιτιστικό κέντρο της Νότιας Ευρώπης»

MACBA-Μουσείο σύγχρονης τέχνης

Αγαπάς τη Βαρκελώνη; Αν ναι, μάθε 6 πράγματα που δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρεις για την καταλανική πρωτεύουσα (Photos)

el raval

el raval

Θαυμάστε τη Σαγκράδα Φαμίλια, το Καμπ Νου και την εντυπωσιακή ρυμοτομία της Βαρκελώνης, από ψηλά! (Photos)

ΔΙΑΜΟΝΗ

Casa Camper Barcelona

casa camper barcelona
Φιλόξενη ατµόσφαιρα και όλες οι επιθυµητές ανέσεις σε αυτό το εξαιρετικό boutique hotel µε eco friendly χαρακτήρα, που βρίσκεται σε πολύ βολικό σηµείο στο κέντρο της περιοχής. Από €217 (Carrer d’Elisabets 11, tel. +34 93 3426280, www.casacamper.com).

Hotel Bagues

hotel Bagues
Σε πολύ προνοµιακή θέση στο κέντρο της συνοικίας και µε ξεχωριστές παροχές για όσους αγαπούν την πολυτέλεια. Από €165
(La Rambla 105, tel. + 34 93 3435000, www.hotelbagues.com).

La Rambla: Σχέδια να μετατραπεί η τουριστική ατραξιόν της Βαρκελώνης σε «συναρπαστικό πολιτιστικό κέντρο της Νότιας Ευρώπης»

Hotel 1898
Eυχάριστα πρωτότυπo στη λεωφόρο La Rambla, αν και ανήκει σε αλυσίδα ξενοδοχείων. Έχει επιβλητικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά σε συνδυασµό µε ασυνήθιστη, πολύχρωµη διακόσµηση και αποικιακή αίσθηση. Από €203 (La Rambla 109, tel. +34 93 5529552, www.hotel1898.com).

Πηγή: Icons Travellers
Διαβάστε ακόμα περισσότερα ταξιδιωτικά θέματα στο τεύχος που κυκλοφορεί!

icons travellers

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ