Ένα από τα διαμάντια της Ιταλικής Ριβιέρας είναι σκαρφαλωμένο στο λόφο και γεμάτο με πολύχρωμα σπιτάκια. Είναι ένας από τους προορισμούς που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε. 

- Advertisement -

Φολέγανδρος: Εκεί που βρίσκουν έμπνευση οι συγγραφείς

Η μικρή πόλη Αμάλφι που δεσπόζει στον κόλπο της Τυρρηνικής θάλασσας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας. Βρίσκεται στην περιφέρεια της Καμπανίας, στην επαρχία του Σαλέρνο και κατά τη δεκαετία του ’60, ο κοσμοπολiτικος αέρας φυσούσε δυνατά στην ακτή Αμάλφι.

Ένα μαγικό ψαροχώρι με απέραντο πράσινο μια ανάσα από την Άρτα

Η ομώνυμη ακτή ή Costiera Amalfitana, όπως λέγεται στα ιταλικά, αποτελεί μια δαντελωτή ακτογραμμή που έχει χαρακτηριστεί από το 1997 από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ο –σαν αιωρούμενος– δρόμος 163 ή Amalfitana καλύπτει όλο το μήκος της ακτής και προσφέρει εντυπωσιακή θέα για road trip.

Δείτε: Την διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας που θα σε ταξιδέψει

- Advertisement -

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα, όπου φυλάσσεται μέρος των λείψανων του σε κρύπτη, τα οποία μεταφέρθηκαν το 1210 από την Κωνσταντινούπολη, το οπλοστάσιο και το μουσείο Χαρτιού.

Ο ταξιδιώτης θα περπατήσει στα γραφικά στενά και τις πλαγιές που είναι πνιγμένες στο άρωμα των λεμονανθών και θα δοκιμάσει το ονομαστό τοπικό λικέρ από λεμόνι, το λιμοντσέλο.

Εντυπωσιακή μανούβρα πλοίου από τον καπετάνιο στο λιμάνι της Χίου

Πληροφορίες – Φωτογραφίες
Αμάλφι / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση για τη Νάπολη διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από τη Νάπολη φτάνετε στο Αμάλφι με λεωφορείο σε περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ