Άνοιξε η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα των Βαλκανίων που βρίσκεται στην Ελλάδα
Η σιδηροδρομική σήραγγα μήκους 9,2 χλμ. μειώνει το χρόνο στις μετακινήσεις.

Τα τρένα αναπτύσσουν ταχύτητα έως 100 χλμ και πολύ σύντομα θα μπορούν να φτάσουν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα. Από το περασμένο Σάββατο ξεκίνησαν τα επιβατικά δρομολόγια του νέου τμήματος Τιθορέα – Λιανοκλάδι. Η εμπειρία είναι μοναδική καθώς το έργο συνολικού μήκους 54 χιλιομέτρων συμπεριλαμβάνει και τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στα Βαλκάνια, αυτή του Καλλιδρόμου (9χλμ).

Θα τρελαθούμε τελείως!!! 5ήμερο ταξίδι στην Πράγα σε απίστευτη τιμή με αεροπορικά ΚΑΙ διαμονή!

- Advertisement -

Η σήραγγα του Καλλιδρόμου είναι δίδυμη σήραγγα μήκους 9,2 χλμ. που είναι μέρος της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Τιθορέα-Λειανοκλάδι-Δομοκός. Είναι η μακρύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της Ελλάδας και όλων των Βαλκανίων.

Οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο και υπάρχουν 7 βασικοί λόγοι

Η κατασκευή της σήραγγας άρχισε το 1998, ολοκληρωθήκε το 2015 και δόθηκε στην κυκλοφορία το 2018, με την ολοκλήρωση της γραμμής. Οι εικόνες της σιδηροδρομικης σήραγγας   To πρώτο δρομολόγιο που έκανε τη νέα διαδρομή ήταν το 1511 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δείτε πως κατέγραψε ο φακός ένα από τα πρώτα δρομολόγια…

Οι 4 εκδρομές του τριημέρου για οικογένειες

Πλέον η χρονοαπόσταση Τρίκαλα-Αθήνα με το τρένο μειώνεται κατά 30΄ περίπου λεπτά, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα τα τρένα αναπτύσσουν ταχύτητα έως 100 χλμ. (σε δεύτερο στάδιο μπορεί να φτάσουν και τα 160 χλμ.) αντί… 60 χλμ. που πήγαιναν μέχρι τώρα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ