Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
25.2 C
Athens
Αρχική Food & Travel 8 απαράβατοι κανόνες φαγητού που πρέπει να ξέρετε αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

8 απαράβατοι κανόνες φαγητού που πρέπει να ξέρετε αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

37

Είμαστε τόσο μαθημένοι στις δικές μας συνήθειες και ιδιαιτερότητες που όταν ταξιδεύουμε, σπάνια αναρωτιόμαστε αν η συμπεριφορά μας μπορεί να θεωρηθεί προσβλητική για τους ντόπιους.

Κάποιες χειρονομίες που σε μας μοιάζουν απολύτως φυσιολογικές, για κάποιους είναι απόλυτα αγενής, έως και υβριστικές.

- Advertisement -

Τίνα Κατίκα: Μια Ελληνίδα περιγράφει πως είναι να ζεις στη χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους

Μην σηκώσετε τον αντίχειρα για να πείτε ότι όλα είναι τέλεια στην Μέση Ανατολή, γιατί εσείς μπορεί να θέλετε απλά να πείτε ότι το φαΐ είναι νόστιμο, εκείνοι όμως θεωρούν ότι τους λέτε να χώσουν το δάχτυλο σε μια πολύ συγκεκριμένη κοιλότητα του ανθρώπινου σώματος.

Το ίδιο ισχύει και με το φαγητό. Πόσοι και πόσοι δεν δυσκολεύονται να φάνε σε μια ξένη χώρα; Υπάρχουν όμως, και κάποια πράγματα, όσο αφορά στο φαγητό, που σε συγκεκριμένες χώρες, καλό θα ήταν να αποφύγετε για να μην θεωρηθείτε αγενείς και ακατάδεκτοι:

Πορτογαλία

 Αποτέλεσμα εικόνας για κέτσαπ

Μην ζητήσετε πιπέρι ή αλάτι, ούτε καν κέτσαπ για το πιάτο σας. Είναι σαν να λέτε στον μάγειρα ότι δεν σας αρέσει το φαγητό που σας έφτιαξε.

Κίνα

- Advertisement -

Όσο υπέροχο κι αν είναι το γεύμα σας, μην το τελειώσετε ολόκληρο. Αν δεν αφήσετε λίγο στο πιάτο σας, οι οικοδεσπότες θα θεωρήσουν ότι δεν σας έβαλαν αρκετό φαΐ. Για ακόμα μεγαλύτερο εφέ, ρευτείτε στο τέλος. Θα τους χαροποιήσει ιδιαιτέρως.

Χιλή

Μην φάτε τίποτα με τα χέρια και όσο τρώτε φροντίστε τα χέρια σας να είναι πάντα πάνω στο τραπέζι, αλλιώς θα κινήσετε υποψίες. Κανείς δεν ξέρει πως ξεκίνησε όλο αυτό.

Ιαπωνία

Ποτέ μην δίνετε φαγητό στον διπλανό σας με τα ξυλάκια. Αυτό γίνετε μόνο στις κηδείες. Επίσης καλό θα ήταν όταν σας σερβίρουν σούπα ή τσάι να ρουφάτε κάνοντας θόρυβο. Δείχνει στους οικοδεσπότες σας ότι θεωρείτε νόστιμο αυτό που σας έφτιαξαν.

Καιρός να πάρουμε τα…χωριά! Οι value for money ιδέες αυτής της εβδομάδας

Ιταλία

Αποτέλεσμα εικόνας για τυρί

Ζητάτε επιπλέον τυρί με ό,τι κι αν παραγγέλνετε; Κρίμα. Στην Ιταλία θεωρείτε μεγάλη προσβολή αν ζητήσετε κι άλλο τυρί. Επίσης με το γεύμα πίνουν μόνο κρασί ή νερό. Οι μπύρες και τα αναψυκτικά επιτρέπονται μόνο αν τρώτε πίτσα. Και τέλος μην ζητάτε ποτέ να σας ξαναγεμίσουν το ποτήρι.

Ταϋλάνδη

Είναι αγένεια αν τρώτε απευθείας με πιρούνι, ειδικά σε επίσημες περιστάσεις. Η μόνη χρήση του πιρουνιού είναι να μεταφέρετε το φαΐ στο κουτάλι σας.

Αγγλία

Ό,τι κι αν κάνετε, ό,τι κι αν τρώτε, δεν ρουφάτε ποτέ και την σούπα την τρώτε πάντα γέρνοντας το πιάτο από την αντίθετη σε σας μεριά. Μόνο οι γέροι που δεν έχουν δόντια ρουφάνε.

Μέση Ανατολή/Ινδία

Μην τρώτε ποτέ με το αριστερό χέρι. Θεωρείται βρώμικο γιατί είναι αυτό χρησιμοποιούμε για να πλυθούμε όταν πάμε τουαλέτα. Αν είστε αριστερόχειρες, πριν επισκεφτείτε αυτές τις περιοχές κάντε λίγο practice.

Καλό είναι πριν πάτε κάπου, να κάνετε μια μικρή έρευνα για το μέρος και να σέβεστε πάντα τις συνήθειες και την κουλτούρα του κάθε λαού.

πηγή:popaganda.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ