Τα όστρακα μπέρδεψαν τον καρχαρία και το χταπόδι ξέφυγε ταχύτατα αφήνοντάς τον να μασουλάει τα κοχύλια…

Την απίστευτη στιγμή που ένα χταπόδι χρησιμοποιεί την «υπέρτατη ευφυΐα» του για να καμουφλαριστεί και να ξεφύγει από έναν καρχαρία κατέγραψε η ομάδα πίσω από το ντοκιμαντέρ Blue Planet II του BBC και είναι το κορυφαίο βίντεο του κόσμου στο είδος του

Στο επεισόδιο που αναμένεται να προβληθεί το βράδυ της Κυριακής και εστιάζει στον κόσμο της θάλασσας, ο παγκοσμίου φήμης αφηγητής ντοκιμαντέρ, σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο αφηγείται το πώς ένα θηλυκό χταπόδι έχει καταγραφεί στον βυθό με έναν καρχαρία να βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Συναγερμός σε κορυφαίο αεροδρόμιο της χώρας: Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις! Τι συμβαίνει;

Διαβάστε ακόμα:  Λίμνη Πλαστήρα: Μια υπέροχη φθινοπωρινή βόλτα σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Ελλάδας

Αντί να προσπαθήσει να ξεφύγει, το χταπόδι καλύπτει το σώμα του του με ένα μανδύα από κοχύλια προκειμένου να μπερδέψει τον θηρευτή του, μία στιγμή που ο Ατένμπορο περιγράφει ως «πραγματικά εξαιρετική».

Το χταπόδι καταφέρνει να «καμουφλαριστεί» κάτω από την προστατευτική «πανοπλία» των κοχυλιών και να κρυφτεί από το πεδίο του καρχαρία.

Στις 100 πόλεις με το καλύτερο φαγητό παγκοσμίως και 2 Ελληνικές!!!

Στις εντυπωσιακές σκηνές του βίντεο, ο καρχαρίας πλησιάζει όλο και περισσότερο προτού ορμήξει στο χταπόδι. Για καλή τύχη όμως του συμπαθέστατου μαλακίου τα όστρακα μπέρδεψαν το κήτος και το χταπόδι ξέφυγε ταχύτατα αφήνοντάς τον να μασουλάει τα κοχύλια.


πηγή:protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ