Ένα πανέμορφο και ατμοσφαιρικό βίντεο μας ταξιδεύει σε ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Σάμου, τον Πλάτανο. Υπέροχα πλάνα που αξίζει να απολαύσουμε!

Ο Μιχάλης Καρδαμίτσης μας μεταφέρει στο νησί του ανατολικού Αιγαίου και στο χωριό που κατοικήθηκε το 1590 μ.Χ. και πήρε το όνομά του από τα πολλά πλατάνια της περιοχής.

«Ο Πλάτανος είναι ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Σάμου! Κατοικήθηκε το 1590 μ.Χ περίπου από αποίκους που ήρθαν από την Εύβοια.

Χτισμένος στη δυτική πλαγιά, λίγο κάτω από την κορφή του λόφου Μανιού σε υψόμετρο 520 μέτρα, βρίσκεται σε μια τοποθεσία στο κέντρο του νησιού με με μοναδική θέα.

Ποια είναι η ελληνική παραλία με τα κυανά νερά, τους γρανιτένιους βράχους και το εξωτικό όνομα; (photos)

Από την πόλη της Σάμου η απόσταση είναι 38 χλμ,από το πυθαγόρειο 25 χλμ,και από τον Μαραθόκαμπο 8 χλμ. Την ονομασία την πήρε από τα πολλά πλατάνια της περιοχής,στην πλατεία του χωριού υπάρχουν 3 πλατάνια που σκεπάζουν τη βρύση απ’ όπου πήρε τον τίτλο του το πολυτραγουδισμένο «Το Πλατανιώτικο Νερό».

Διαβάστε ακόμα:  Μωβ μέδουσα: Μετά το Αιγαίο ίσως εμφανιστεί και στο Ιόνιο - Μεγάλη έξαρση στις ελληνικές θάλασσες

10 παραδεισένια ξενοδοχεία σε ιδιωτικά νησιά για να επισκεφθείς φέτος το καλοκαίρι! (photos)

Κοντά στην ίδια περιοχή περίπου είναι ένα ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό ο Μπάλος στα νότια της Σάμου, κοντά στο χωριό Κουμέϊκα στον κόλπο Μαραθόκαμπου. Βρίσκεται σ’έναν όμορφο κόλπο με μια μεγάλη καθαρή και ήσυχη παραλία με βαθιά και κρυστάλλινα νερά. Στο δυτικό άκρο της παραλίας υπάρχει μια μικρή σπηλιά που μπορείτε να εξερευνήσετε!

Φέτος το καλοκαίρι ζήσε την απόλυτη νιρβάνα σε 17 ελληνικά νησιά! (photos)

Στο βίντεο η μουσική είναι μια διασκευή που δημιούργησα ειδικά για το βίντεο, του παραδοσιακού τραγουδιού «Το Πλατανιώτικο Νέρο». Που κάποτε πριν πολλά χρόνια,κάποιος ξενιτεμένος αναπολεί γράφοντας το τραγούδι αυτό για το χωριό του τον Πλάτανο και για διάφορες περιοχές της Σάμου,καθώς και για την αγαπημένη του που άφησε πίσω», σημειώνει ο Μιχάλης Καρδαμίτσης.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ