Ένα εντυπωσιακό βίντεο μας δίνει την ευκαιρία να παρατηρήσουμε το εντυπωσιακό αστρικό τοπίο του νεφελώματος Tarantula. Το νεφέωμα αυτό βρίκσεται περίπου 160.000 έτη φωτός μακριά μας.

Το timelapse βίντεο για το Παρίσι θα σας κάνει σίγουρα να ζηλέψετε! (video)

Αν το Νεφέλωμα Ταραντούλα βρισκόταν στην απόσταση του Νεφελώματος του Ωρίωνα – μια τοπική περιοχή σχηματισμού άστρων – θα καταλάμβανε τον μισό ουρανό. Είναι ίσως το εντυπωσιακότερο του Μεγάλου Μαγγελανικού Σύννεφου, ενός δορυφορικού νανογαλαξία που βρίσκεται κοντά στο δικό μας γαλαξία. Το Μεγάλο Μαγγελανικό Σύννεφο βρίσκεται 14.000 έτη φωτός μακριά και ο είναι ο τρίτος πλησιέστερος σε εμάς γαλαξίας. Γνωστό επίσης με το όνομα 30 Doradus, το κόκκινο και το ροζ αέριο δείχνει ένα τεράστιο νεφέλωμα εκπομπής, αν και υπολείμματα υπερκαινοφανών και σκοτεινά νεφελώματα υπάρχουν και εκεί.

Διαβάστε ακόμα:  Conde Nast Traveler: Οι 20 κορυφαίες χώρες του κόσμου για το 2021 - Η Ελλάδα δεν θα έλειπε από τη λίστα!

Τουρίστας στην Σκιάθο ήθελε να δει από κοντά απογείωση αεροσκάφους και… εκτοξεύτηκε! (video)

Οι νέες φωτογραφίες και το βίντεο που κυκλοφόρησε μας αποκαλύπτουν πρωτοφανείς λεπτομέρειες του νεφελώματος. Το αστρικό τοπίο αποτελείται από αστρικά συσσωματώματα, φωτεινά σύννεφα αερίου και διάσπαρτα απομεινάρια  εκρήξεων σουπερνόβα.

«Το Τηλεσκόπιο Έρευνας VLT έχει απεικονίσει αυτή την περιοχή και το πλούσιο περιβάλλον της με εξαιρετικές λεπτομέρειες», δηλώνουν οι επιστήμονες.

Ακολουθεί το βίντεο:

 

πηγή βίντεο: perierga.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ