Κανείς δεν έχει ταξιδεύσει μόνο μία φορά στην Αμοργό! Έχει κάτι αυτό το νησί που σαν μαγνήτης «τραβάει» τους επισκέπτες του και εκείνοι το βάζουν για πάντα στην καρδιά τους.

Από φέτος, υπάρχουν δύο ακόμα επιπλέον λόγοι. Πρόκειται για δύο διοργανώσεις που θα διεξαχθούν στο πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί, παράλληλα, από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου και που φιλοδοξούν να γίνουν θεσμοί: Το διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης «Authentic Big Blue» και το «Amorgos Gastronomy Week».

Αμοργός όπως δεν την έχετε ξαναδεί!Βολτάρουμε στην Χώρα της μέσα από μοναδικές φωτογραφίες…Από τη Τίτη Βελοπούλου!

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, στις θάλασσες που γυρίστηκε η περίφημη ταινία του Luc Besson, «Απέραντο Γαλάζιο», πριν 29 ολόκληρα χρόνια, κορυφαίοι free divers (καταδύτες χωρίς αναπνευστήρα) του πλανήτη θα καταδύονται στο απέραντο γαλάζιο, σε μία αναμέτρηση με τις ανάσες τους και τον χρόνο.

Οι δύο αυτές γιορτές έχουν στόχο να αναδείξουν το νησί ως καταδυτικό και γαστρονομικό προορισμό αλλά και να βοηθήσουν στην επέκταση της τουριστικής σεζόν. Μάλιστα, η ταινία που έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία του «Authentic Big Blue», θα εκπροσωπηθεί στη διοργάνωση από τον ηθοποιό Jean-Marc Βarr, ο οποίος υποδύθηκε τον σπουδαίο Jacques Mayol, τον συνθέτη της υπέροχης μουσικής Eric Serra και τον Gregory Forstner που έπαιξε τον Enzo Molinari (Maiorca) σε νεαρή ηλικία.

Διαβάστε ακόμα:  5 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε το φθινόπωρο του 2022

Θα πας διακοπές τον Σεπτέμβριο;Δες τα ξενοδοχεία με διαμονή ως 50€ στα πιο in νησιά!!!

Παράλληλα με την διοργάνωση του καταδυτικού αγώνα, θα διεξαχθεί και το «Amorgos Gastronomy Week». Από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, το νησί θα μαζέψει τις πρώτες ύλες του, θα ξεδιπλώσει την μαγειρική του τέχνη, θα αποκαλύψει γευστικά έθιμα και θα προσφέρει στους επισκέπτες ένα «χορταστικό» δείγμα της Αμοργιανής κουζίνας.

Στο πλαίσιο του «Amorgos Gastronomy Week», θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο Γαστρονομίας στην Αιγιάλη με θέμα την ταυτότητα και το μέλλον της κυκλαδίτικης κουζίνας και ειδικά της Αμοργού, διήμερη γιορτή κρασιού στο λιμάνι των Καταπόλων με τη συμμετοχή δεκαπέντε οινοποιείων απ’ όλη την Ελλάδα και αναπαράσταση της μεγάλης γιορτής του νησιού που λαμβάνει χώρα κάθε Ιούλιο στην Αγία Παρασκευή, με καλεσμένο σεφ τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.

Θέα που κόβει την ανάσα!!!Δείτε που «κρέμεται» αυτό Μοναστήρι στην Αμοργό! (Μοναδικές φωτό)

Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Αμοργού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που είναι και γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.authenticbigblue.com.


Η Αμοργός είναι το νησί του απέραντου γαλάζιου,της γαλήνης και της διασκέδασης!(photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ