Λαχταριστές πίτσες και αυθεντική καρμπονάρα, αέρας Μιλάνου αλλά και του… ζόρικου νότου.  Tα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της πόλης είναι εδώ!

 

Enoteca da Salvatore

Άρτι αφιχθέν στη Γλυφάδα, πάνω στην κεντρική Ζησιµοπούλου, δίπλα ακριβώς στο σινεµά, το Enoteca da Salvatore (οινοποιείο στα ιταλικά) είναι το new entry που θα συζητηθεί.

Ο γνωστός επιχειρηµατίας και chef Salvatore Andolina (Sale Bianco), έχοντας το know how της εστίασης αλλά και της ιταλικής κουζίνας και κουλτούρας, δηµιούργησε ένα wine bar διαφορετικό, που, όπως όλα δείχνουν, αναµένεται να γίνει στέκι.

 

 

 

Tοny Bonanno

Ένας από τους λόγους που τα βήµατά µας µας οδηγούν εδώ και 13 χρόνια στην Καστέλλα δεν είναι άλλος από την ιταλική trattoria Tοny Bonanno.

Και µπορεί η εξαιρετική πανοραµική θέα του στο Μικρολίµανο και τη φωταγωγηµένη αθηναϊκή «Ριβιέρα» να είναι βασικό θέλγητρο, όµως τόσο το φαγητό όσο και η διακόσµησή του, εµπνευσµένη από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και βγαλµένη λες και από κινηµατογραφικό σκηνικό της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας του ’50-’60, έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες.

 

 

 

Sale Bianco

Αν θέλεις να γευθείς αυθεντική ιταλική κουζίνα, επιλέγεις το Sale Bianco. Στη Μάρκου Μπότσαρη, στο κέντρο της Γλυφάδας, στα 6 χρόνια παρουσίας του έχει κερδίσει πιστούς θαµώνες και χαρακτηρίζεται από τα πλέον αγαπηµένα εστιατόρια των νοτίων προαστίων!

Με αρχοντικό στυλ, προσεγµένες λεπτοµέρειες και ένα µενού που υµνεί την ιταλική κουζίνα, το Sale Bianco είναι η απόδειξη ότι το κλασικό είναι διαχρονικό.

 

 

Pizzeria Dei Fratelli

Ένα… ολόφρεσκο ιταλικό εστιατόριο -με μακρόχρονη όμως παράδοση από τις προηγούμενες γενιές- συναντά κάποιος μια ανάσα από τη λεωφόρο Συγγρού. Το Pizzeria Dei Fratelli μπορεί να μετρά κάτι παραπάνω από ένα χρόνο λειτουργίας, οι άνθρωποί του όμως γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της πεντανόστιμης κουζίνας της γειτονικής χώρας: Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, τα αδέρφια Νίκος και Σάββας, έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους ανοίγοντας το Pizzeria Dei Fratelli. Η οικογενειακή παράδοση ξεκίνησε από τον πατέρα τους, Αλκιβιάδη , το 1965, όπου με ελάχιστα περισσότερα από τις οικογενειακές του συνταγές, φεύγει από την Ελλάδα με προορισμό τις Η.Π.Α..Εκεί, αρχικά μοιράστηκε τις συνταγές του με τους κατοίκους της Μασαχουσέτης, ανοίγοντας το πρώτο από τα τρία εστιατόρια του.

 

Δείτε τη συνέχεια εδώ.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ