Η Κορινθία, που έχει μια πολύχρονη ένδοξη ιστορία πανάρχαια αλλά και σύγχρονη, ως και πολλά αξιοθέατα.

Το Λουτράκι πρώτο τουριστικό κέντρο του Νομού, αλλά και της χώρας από τα μέσα του 19ου αιώνα, εκτός της μεγάλης ξενοδοχειακής υποδομής έχει ιαματικά νερά, θαυμάσιες παραλίες, συνεδριακό κέντρο, καζίνο και το πιο σύγχρονο υδροθεραπευτήριο των Βαλκανίων.

Βρίσκεται στους πρόποδες του μαγευτικού βουνού Γεράνεια που προσφέρεται εκτός των άλλων για πεζοπορίες και φυσιολατρικό τουρισμό.

Λουτράκι Κορινθία, ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου - Εικόνα 0 Το Ξυλόκαστρο παραδοσιακό τουριστικό θέρετρο με τον Πευκιά το ωραιότερο και μεγαλύτερο πευκόδασος εντός πόλης στην Ελλάδα. Τα Τρίκαλα σκαρφαλωμένα στη Ζήρια από τα πρώτα Ελληνικά ορεινά θέρετρα, διαθέτουν άρτιο χιονοδρομικό κέντρο, τουριστικά καταλύματα κάθε είδους, ενώ τριγύρω τους υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο, σηματοδοτημένων μονοπατιών.

- Advertisement -

Ζήρεια

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζήρεια

Η Κορινθία έχει μεγάλο μήκος παραλιών κατάλληλων για κολύμβηση και πολυάριθμα θέρετρα με καταλύματα. Αναφέρω ενδεικτικά μόνο: – Άγιοι Θεόδωροι, Ίσθμια, Κεχριές, Αλμυρή, Κόρφος επί του Σαρωνικού Κόλπου. – Λέχαιο, Άσσος, Βραχάτι, Κοκκώνι, Νεράντζα, Διμηνιό, Μελίσσι, Συκιά, Δερβένι, επί του Κορινθιακού.  Τα ορεινά χωριά στο Χελμό και τη Ζήρια έχουν θαυμάσια αρχιτεκτονική και φυσικές ομορφιές τριγύρω τους. Η τελευταία έχει ενταχθεί στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000. Το μαγευτικό θέαμα εδώ συμπληρώνουν οι λίμνες Δόξα και Στυμφαλίας.

- Advertisement -

Λίμνη Στυμφαλία Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Λίμνη Στυμφαλία

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας θεωρείται στο είδος του το πλέον αξιόλογο στην Ελλάδα. Η Νεμέα ξακουστή από τους ομώνυμους αρχαίους αγώνες και θρύλους, παράγει το ξακουστό αγιωργίτικο κρασί, είναι εξελισσόμενο κέντρο οινοτουρισμού με πολλά επισκέψιμα οινοποιεία.

11 μέρη για να επισκεφτείς αν είσαι introvert

- Advertisement -

Κάθε τέσσερα χρόνια στο αρχαίο στάδιο γίνεται αναβίωση των Νέμεων αγώνων. Υπάρχουν σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι με Μουσεία: Αρχαία Κόρινθος, Νεμέα, Ισθμία, Αρχαία Σικυώνα, αλλά και άλλοι όπως το Ηραίο Λουτρακίου, Κεχριές, Κλεωνές, Φενεός, Κρομμύωνας Αγίων Θεοδώρων, Φλοιούντας.

Φενεός

Αποτέλεσμα εικόνας για Φενεός 

Λουτράκι Ηραίο Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Λουτράκι Ηραίο \

Αρχαία Σικυώνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχαία Σικυώνα κόρινθος

Το μεσαιωνικό κάστρο του Ακροκορίνθου θεωρείται το μεγαλύτερο σε έκταση (240 στρ.) στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο. Προσφέρει δε θαυμάσια θέα της Αρχαίας Κορίνθου, αλλά και του Κόλπου. Σημαντικό είναι και το αντίστοιχο του Αγιονορίου.

Ακροκόρινθος

Αποτέλεσμα εικόνας για Ακροκόρινθος 

Αρχαία Κόρινθος

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχαία Κόρινθος 

Αξιόλογα μοναστήρια και εκκλησίες είναι: Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, Αγίου Γεωργίου Φενεού, Αγίου Βλασίου Τρικάλων, Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου, Οσίου Παταπίου Γερανείων, Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, Παναγίας Βράχου Νεμέας,Αγίου Γεωργίου Ζάχολης(με 17 τρούλους) Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου,Παναγίας Λέχωβα Κρυονερίου, Αγίου Σώστη στα στενά Δερβενακίων, όπου έγινε η ομώνυμη μάχη των Ελλήνων στις 26-07-1822 με επικεφαλής του Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Μεγάλης ιστορικής σημασίας είναι το Ναίδριο Αγίου Γερασίμου Τρικάλων με την παρακείμενη οικεία Νοταραίων, η ερειπωμένη φραγκική εκκλησία Ζαρακά στη Στυμφαλία, τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής Λεωνίδη, η οικία  Άγγελου Σικελιανού στη Συκία.

Το μεγαλύτερο αβοκάντο του κόσμου στην Αυστραλία

Ο επισκέπτης στο Νομό θα πρέπει οπωσδήποτε να παρατηρήσει και να διαπλεύσει τη Διώρυγα της Κορίνθου, μήκους 6343μ., που κατασκευάστηκε την περίοδο 1882-1893, εθεωρείτο δε το μεγαλύτερο τεχνικό έργο της χώρας μας. Προς την πλευρά του Κορινθιακού, σώζονται ακόμη τμήματα της αρχαίας διόλκου, κατασκευής του 6ου π.χ. αιώνα, που οφείλεται κυρίως στον Κορίνθιο τύραννο Περίανδρο, ενός εκ των 7 αρχαίων Ελλήνων σοφών.

Ο Ισθμός της Κορίνθου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ισθμός της Κορίνθου 

Σ’ όλη την Κορινθία πολυάριθμα και υψηλού επιπέδου κέντρα εστίασης προσφέρουν διάφορες γαστριμαργικές απολαύσεις, ενώ η σταφίδα της, μαύρη και ξανθιά, είναι πασίγνωστη στον κόσμο. Καθ’όλη τη διάρκεια του έτους οι Δήμοι, η Περιφέρεια αλλά και τοπικοί σύλλογοι διοργανώνουν πολλές εκδηλώσεις ως μουσικές, χορευτικές, θεατρικές, χορωδιακές.

Η πρόσβαση είναι εύκολη και άνετη. Υπάρχει άριστο οδικό επαρχιακό δίκτυο που φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό, ενώ διέρχονται και οι αυτοκινητόδρομοι Αθήνας – Κορίνθου – Πάτρας – Πύργου – Κορίνθου – Άργους – Τρίπολης – Καλαμάτας. Ο ταχύς προαστιακός σιδηρόδρομος συνδέει την Κόρινθο με το Κιάτο, την Αθήνα, τον Πειραιά αλλά και το Διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα.

Ευρωστίνη

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρωστίνη 

11 μέρη για να επισκεφτείς αν είσαι introvert

Η παραλία στο Λουτράκι

Κορινθία, ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου - Εικόνα 11

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ