Όταν κανείς σκέφτεται ειδυλλιακές παραλίες με λευκή άμμο να τσουρουφλίζει τις πατούσες του, πιθανώς να ονειρευτεί ακτές της Καραϊβικής ή της νοτιοανατολικής Ασίας ή ακόμα και της Ευρώπης – αλλά πολύ δύσκολα της Σκωτίας.

Caribbean4

Ωστόσο, τα νησιά στα ανοιχτά των σκωτσέζικων ακτών διαθέτουν χιλιόμετρα εκπληκτικών ακτών και κρυστάλλινα νερά και μπορούν να μπουν δυνατά στον ανταγωνισμό!

- Advertisement -

Για του λόγου του αληθές, ορίστε μια λίστα από τις ωραιότερες παραλίες της Σκωτίας.

Mull, Inner Hebrides 

Caribbean1

Το Mull είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στο Inner Hebrides. Η παραλία του με τη λευκή άμμο περιβάλλεται από ροζ γρανιτένιους βράχους και τα νερά της είναι από τα πιο καθαρά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

St Ninian’s Isle, Shetland 

Caribbean2

Το St Ninian’s είναι ένα μικρό νησί που συνδέεται με το Shetland με έναν μικρό χωμάτινο «διάδρομο».

West Beach, Isle of Berneray

Caribbean3

Το Isle of Berneray είναι ένα από τα 15 κατοικημένα νησιά στο Outer Hebrides και οι παραλίες του θεωρούνται από τις καλύτερες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

The Isle of Coll

Caribbean4

Το Coll είναι νησί φημισμένο για τις αμμώδεις παραλίες του. Διαθέτει τουλάχιστον 20 στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να πάει οδηγώντας, ποδηλατώντας ή περπατώντας.

Eriskay, Outer Hebrides 

Caribbean5

Το Eriskay είναι ένα μικρό νησάκι στο Outer Hebrides στη βόρεια Σκωτία με μήκος μόλις 2,5 μίλια και πλάτος 1,5. Η παραλία Prince είναι πιθανώς η πιο ιστορική ακτή της Σκωτίας καθώς εκεί έφτασε ο 24χρονος πρίγκιπας Charles Edward Stewart το 1745 ύστερα από 178ήμερο ταξίδι από τη Γαλλία.

Τα πράγματα που μπορείς να πάρεις από ένα ξενοδοχείο χωρίς ενοχές

North Uist, Outer Hebrides 

Caribbean6

Το North Uist είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ εκείνων που αγαπούν τις παραλίες και αποτελεί μαγνήτη για τους λάτρεις της φύσης.

The Isle of Skye 

Caribbean7

Το Skye ψηφίστηκε «4ο καλύτερο νησί του κόσμου» από το National Geographic Magazine και φημίζεται για τα βουνά του. Δεν υστερούν ωστόσο και οι παραλίες του.

Islay, Inner Hebrides 

Caribbean8

Το Islay είναι το νοτιότερο νησί του Inner Hebrides και είναι γνωστό επίσης ως «The Queen of the Hebrides». Φημίζεται για το ουίσκι του αλλά εξαιρετικές θεωρούνται και οι παραλίες του.

Iona, Inner Hebrides 

Caribbean9

Το Iona είναι ένα μικρό νησί στο Inner Hebrides στα ανοιχτά της χερσονήσου Ross of Mull. Οι παραλίες του λέγεται πως είναι τόσο όμορφες που οι επισκέπτες συχνά έχουν ξεχωριστές πνευματικές εμπειρίες.

Colonsay, Inner Hebrides 

Caribbean10

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες του Inner Hebrides παραβλέπουν το Colonsay επιλέγοντας πιο γνωστά νησάκια. Όπως φαίνεται όμως, όσοι το επιλέγουν αναμφίβολα αποζημιώνονται.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ