Αυτή την Παρασκευή αφήνουμε στην άκρη την…δίαιτα,παίρνουμε τους αγαπημένους μας και πάμε να φάμε λαχταριστά μεζεδάκια και να πιούμε κρασί και τσιπουράκι σε 4 εκλεκτά μαγαζιά της Αθήνας!

titi-profile Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected]) fb-icon instagram

                             & Κατερίνα Ρίγκου

Εμείς τα βρήκαμε και σας συστήνουμε τα Αθηναϊκά στέκια,ναούς της γαστρονομίας που το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα αφήσουν τους ουρανίσκους σας …”παραπονεμένους”!

Το Ελληνικό

Το Ελληνικό είναι ένα new age μεζεδοπωλείο στη Γλυφάδα, που ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του από τη Θεσσαλονίκη (το συναντάμε στο κέντρο της πόλης, κοντά στον Λευκό Πύργο) και… κατηφόρισε στην Αθήνα για να μας συστήσει τις ωραίες γεύσεις και το conceptτου.

Το all day στέκι που έκανε την Πλατεία Καρύτση πιάτσα!

Λόγω της φιλοσοφίας, της παρεΐστικης ατμόσφαιράς του και φυσικά του μενού κατάφερε να γίνει στέκι. Με σαφή προσανατολισμό, δηλαδή μεγάλη γκάμα συνταγών από πολλές περιοχές της χώρας, φτιαγμένες με μεράκι και φρέσκες τοπικές πρώτες ύλες, μας σερβίρει ποιοτικούς, πεντανόστιμους ελληνικούς χειροποίητους μεζέδες και εκλεκτά, καλομαγειρεμένα πιάτα.

Με τον προσεγμένο χώρο του,που θυμίζει παλιό μπακάλικο με πολλά είδη χαρακτηριστικά άλλων εποχών στα ράφια του και ζεστό περιβάλλον, είναι ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, καλή παρέα και εκλεκτό τσίπουρο, ούζο ή κρασί, σε πολύ μεγάλη ποικιλία ενώ μας αρέσει πολύ και ο φροντισμένος εξωτερικόςτου χώρος τώρα που ανοίγει ο καιρός!

Καθη-μερινά 12:00-01:00 (η κουζίνα).

Λαζαράκη 28, Γλυφάδα
Τηλ: 210 8941471

Στέκι του Ηλία

Πήγα κι εγώ στο φημισμένο Στέκι του Ηλία μεγαλοβδομαδιάτικα! Μα καλά, δεν ήξερα; Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά φέτος το πήρα ζεστά να νηστέψω, για δικούς μου λόγους… Άντε να αντισταθείς τώρα…

Ένα γλυκό βράδυ με τα αρώματα της Άνοιξης να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα και να με μεθούν γλυκά, άραξα στο κρυμμένο πλακόστρωτο πεζόδρομο πίσω από το θησείο, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, χαζεύοντας από μακριά το αστικό τοπίο του γειτονικού Γκαζιού.

Είναι άλλωστε από τις λίγες γωνιές της πόλης μας που θυμίζει ακόμα μια παλιά Αθηναϊκή γειτονιά, που νοερά μπορεί να σε ταξιδέψει σε κάποιο ελληνικό νησί, κι αν και κρυμμένη, έχει… ταΐσει όλη την καλή Αθήνα!

Διαβάστε ακόμα:  Αντίστροφη μέτρηση για τον Δακτύλιο: Πότε ξεκινάει – Ποιοι εξαιρούνται

Σε ένα σκηνικό που θα μπορούσε να έχει βγει από ελληνική ταινία, η συνταγή είναι γνωστή, λιτή και επιτυχημένη: Μια τίμια οικογενειακή ταβέρνα με καλό κρέας με σπεσιαλιτέ εκτός των άλλων τα παϊδάκια, ψημένα με μαεστρία, σπιτικές πατατούλες και φρέσκες σαλάτες!

Ήταν το ’81 όταν ο Ηλίας Κολόβης άνοιξε το πρώτο…Στέκι επί της Επταχάλκου (δίπλα στο προαύλιο χώρο του Αγ. Αθανασίου), μέχρι και σήμερα που μαζί με τα παιδιά του Χρόνη, Μαρία, Σπυριδούλα διατηρούν και τις δύο ταβέρνες, αμφότερες στον πεζόδρομο (το αδελφάκι του είναι λίγο πιο κάτω επί της Θεσσαλονίκης), με την ίδια ποιότητα κι μια γνήσια ατμόσφαιρα που συναντάς πλέον σπάνια!

Είχα δε την ευκαιρία να μπω στην κουζίνα και να πάρω μια… γεύση από την προετοιμασία… Αυτό κι αν ήταν μαρτύριο! Δεν ξέρω πως κατάφερα να αντισταθώ από τις γαργαλιστικές ευωδιές…

Περιμένω πως και πως να περάσουν οι μέρες και… να γιορτάσω εδώ, με ένα πλούσιο Πασχαλινό τραπέζι, στρωμένο με όλα τα παραδοσιακά καλούδια (θα κάνει και μαγειρίτσα), κάτω από τον Αθηναϊκό ήλιο…

Tip: Όαση τα καλοκαιρινά βράδια, τα τραπεζάκια κάτω από τις ανθισμένες μουριές και τις κουτσουπιές!

Info:

Επταχάλκου 5, Θησείο
Tηλ: 2103458052

Καθημερινά 17:30-00:00 Σαββατοκύριακο 12:00-00:00

Το tapas bar στο κέντρο της Αθήνας που μας ταξιδεύει στην Βαρκελώνη!

Μπαρμπαδήμος

Ηταν μόλις το 2010 όταν ο Μπαρμπαδήμος ήρθε για να μας μάθει να εκτιμήσουμε το αυθεντικό κεμπάπ.

Με γνώμονα τις σμυρνιώτικες καταβολές του, την απλότητα και την ποιότητα μετέτρεψε σε θεσμό τις κρεατονοστιμιές του με πρώτο και καλύτερο το γιαουρτλού του,τις χειροποίητες πίτες του και για το τέλος;

Τον θεϊκό τούρκικο μπακλαβά του και το σεκέρ παρέ!

Info: Τρ.-Πεμπ.& Κυρ. 12:00-01:00,Παρ& Σαβ.12:00-01:30, Δευτ.Κλειστά)

Γ. Θεοτόκη 2 και Σαχτούρη 18537 Πειραιάς

Γιατί το Pere Ubu είναι το απόλυτο place to be των νοτίων προαστίων;

 

ΠηγήBest in town Athens 2017

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ