Χτισμένη κάτω από τις πλαγιές της Ακρόπολης, εκεί που οι τουρίστες κοντοστέκονται μπροστά σε αγαλματίδια της Αφροδίτης της Μήλου κι εσύ μπορείς ακόμα να ακούσεις μια καντάδα στα παλιά στέκια, η Πλάκα αποτελεί διαχρονικά την πιο ελκυστική περιοχή της πόλης.

Στην Πλάκα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τη μεγαλοπρέπεια της ιστορίας, που είναι χαραγμένη στα αρχαία απομεινάρια, στους βυζαντινούς ναούς και στα επιβλητικά, αναπαλαιωμένα νεοκλασικά και να απολαύσεις παράλληλα τις βόλτες σου στα ατμοσφαιρικά, γραφικά σοκάκια που θυμίζουν λαβύρινθο και τους μικρούς ανηφορικούς δρόμους με τα σκαλοπάτια.

Κάθε σημείο της είναι γεμάτο χρώματα, αρώματα και μουσικές, που ταξιδεύουν το νου σε άλλες εποχές και πλημμυρίζουν την ψυχή με μοναδικά συναισθήματα, όμως αν κάποιο από αυτά αποτελεί το σήμα κατατεθέν της της Πλάκας επί σειρά ετών, τότε αυτό είναι αναμφίβολα το «Μοστρού».

- Advertisement -

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια της πόλης, αφού ιδρύθηκε το 1870 και είναι οικογενειακή επιχείρηση για τρεις διαδοχικές γενιές. Από τα μέσα του 19ου αιώνα, βρίσκεται στην αρχαία συνοικία της Πλάκας και συγκεκριμένα σε έναν από τους πιο γραφικούς δρόμους, την οδό Μνησικλέους.

Στο χώρο του έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες. Αριστοτέλης Ωνάσης, Φρανκ Σινάτρα είναι δύο μόνο από τα ονόματα που διασκέδαζαν εκεί και τα οποία οι παλιότεροι αναφέρουν αμέσως μόλις τους ρωτήσεις.

Διαβάστε ακόμα:  Οι καλύτερες «κρυμμένες» παραλίες μια ανάσα από την Αθήνα
Facebook /@istorikomostrou

Το εστιατόριο -καφέ «Μοστρού» επανήλθε πολύ ανανεωμένο στη σκηνή της Πλάκας και εμείς επισκεφθήκαμε πρόσφατα την εκπληκτική του ταράτσα, η οποία απλώνει τα τραπεζάκια σε διάφορα επίπεδα για εκείνους που θέλουν να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους και να νιώθουν ότι βρίσκονται μια ανάσα από το Λυκαβηττό αλλά και για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο, αγγίζοντας σχεδόν την Ακρόπολη.

Μαγεία: Βραδιές κλασικής μουσικής στη Λίμνη της Βουλιαγμένης!!!Όλο το πρόγραμμα!

Οσο για τη διακόσμηση της, κυρίαρχο ρόλο στην ταράτσα του εστιατορίου «Μοστρού» παίζουν το ξύλο και οι γήινες αποχρώσεις, που δημιουργούν ένα άνετο, φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον ενώ μετά τη δύση του ηλίου, το φως των φαναριών και των κεριών συμπληρώνουν το σκηνικό που πλέον μοιάζει με μια μικρή πλατεία που σφύζει από ζωή.

Το εστιατόριο -καφέ «Μοστρού» λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 -02:00 και σερβίρει καφέ αλλά και νόστιμες γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

Μοστρού

Μνησικλέους 22 & Λυσίου, Αθήνα

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 21 0322 5337

 Facebook /@istorikomostrou
 Facebook /@istorikomostrou
πηγή:bovary.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ