Αυτά είναι τα 5 νέα νησιά που προκαλούν τρόμο!
- Advertisement -

Στις βόρειες εσχατιές της Ρωσίας ανακαλύφθηκαν 5 νέα νησιά που προκαλούν τρόμο! Τι ακριβώς συνέβη;

Μπορεί να γίνεται λόγος τώρα για αυτά τα νησιά, όμως, το 2016 για πρώτη φορά υποδείχτηκε το σημείο όπου υπήρχαν τα νησιά, αλλά τότε ήταν καλυμμένα από πάγο.

Νέα νησιά στη Ρωσία

Όμορφο ή τρομακτικό; Αυτό το ξενοδοχείο κρέμεται πάνω από ένα γκρεμό!

Ο τρόμος λοιπόν αυτός αρχικά ξεκίνησε από τους επιστήμονες που ανακάλυψαν τα εν λόγω νησιά, και αυτό που τον προκάλεσε είναι ότι εμφανίστηκαν λόγω της κλιματικής αλλαγής, και το λιώσιμο των πάγων που ήρθε δεκαετίες νωρίτερα από ότι περίμεναν.

Τα νέα νησιά, με μέγεθος από 900-54.500 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκονται στον Αρκτικό Ωκεανό, κοντά στο Φραντζ Τζόζεφ, το αρχιπέλαγος των εκατοντάδων νησιών που κατοικείται αποκλειστικά από στρατιωτικό προσωπικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όλη αυτή η περιοχή καλυπτόταν μέχρι πρόσφατα από τον παγετώνα Νάνσεν, όμως δυστυχώς τώρα φαίνεται να υποχωρεί ταχύτατα από την άνοδο της θερμοκρασίας. Οι πάγοι έχουν υποχωρήσει σχεδόν σε όλη την έκταση των νησιών, καθώς οι θερμοκρασίες στον Αρκτικό Κύκλο έχουν αυξηθεί σε επίπεδα σοκ. Ο Αρκτικός Κύκλος ζει τις δραματικότερες ανόδους της θερμοκρασίας του, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

Πέταξε επιτυχώς το πρώτο επανδρωμένο ιπτάμενο αυτοκίνητο! (video)

Η “μυστική” Λίμνη Ζηρού που τη συνοδεύουν… τροµακτικοί θρύλοι!

Λίμνη Ζηρού, Φιλιππιάδα, Ήπειρος

Υπάρχει µία πολύ µικρή λίµνη και σχετικά άγνωστη , που µαζί µε το περιβάλλοντα τοπίο δηµιουργεί µια µαγευτική εικόνα, η Λίµνη Ζηρού.

Βρίσκεται 2 χλµ. δυτικά της επαρχιακής οδού Άρτας – Φιλιππιάδας – Ιωαννίνων απέναντι από την κοινότητα Παντάνασσας Άρτας. Την «µυστική» όµως αυτή λίµνη τη συνοδεύουν… τροµακτικοί θρύλοι καθώς υπάρχει ένας λαϊκός µύθος που εξιστορεί την αντιδικία 2 αδερφών και την τραγική κατάληξη τους, σχετικά µε τη δηµιουργία της λίµνης.

Παρόλο αυτά, πρόκειται για ένα τοπίο απαράµιλλης οµορφιάς, έναν µικρό παράδεισο που περιµετρικά του, θα δείτε πλατάνια, βελανιδιές και λεύκες. Τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειµώνα, η περιοχή είναι µοναδική.

IATA: η μεγαλύτερη πρόκληση για την αεροπορική βιομηχανία η μεταφορά εμβολίων για τον κορονοϊό - θα χρειαστούν 8.000 Boeing 747

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, θα σας µαγέψουν οι φυσικές οµορφιές που θα δείτε µπροστά σας… Μάλιστα εκτός της λίµνης και των δραστηριότητων µεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα κοντινά σε αυτήν αξιοθέατα όπως οι πηγές του Λούρου µε το µοναδικό γαλαζοπράσινο χρώµα και τη σπάνια διαύγειά των νερών τους, και το Αρχαίο Ρωµαϊκό Υδραγωγείο, ένα θαυµαστό έργο αρχαίας τεχνολογίας.

Ακολουθήστε μας σε μια μαγευτική βόλτα στις λίμνες της Ελλάδας, στο Icons Travellers που κυκλοφορεί!

Θαυμάστε την ομορφιά του τοπίου, γύρω από την λίμνη Ζηρού, στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ