Οκ ναι πετάτε με αεροπλάνα! Ποσο αλήθεια ομως ξέρετε αυτά που συμβαίνουν σε μια πτήση; Σημερα με την βοήθεια φίλων πιλότων θα σας αποκαλύψω κάποια απο τα μυστικά τους που οι εταιρειες δεν θα ήθελαν να μάθετε ποτέ. Μονο στο travelstyle.gr

Διαβάστε ακόμα: Ο Τάσος Δούσης μάς συμβουλεύει πριν κάνουμε κράτηση στη Ryanair

1.Στις μεγάλων αποστάσεων πτήσεις ενδεχομένως να σας έχει τύχει να σας προσφέρουν «ολοκαίνουρια» ακουστικά μέσα σε πλαστικά σακουλάκια. Μόνο που τα εισαγωγικά στη λέξη ολοκαίνουρια, σημαίνουν ακριβώς το αντίθετο: ότι δηλαδή έχουν χρησιμοποιηθεί –ποιος ξέρει πόσες φορές ακόμη- και αφού έχουν «καθαριστεί» (να τα πάλι τα εισαγωγικά!) έχουν μπει ξανά στα σακουλάκια τους!

2.Το ίδιο ισχύει και για τις κουβέρτες, τα μαξιλάρια και τους δίσκους σερβιρίσματοςτου φαγητού.

3.Οποιοσδήποτε έχει ταξιδέψει έστω και μία φορά με αεροπλάνο, θα γνωρίζει ότι ο πιλότος κάποια στιγμή απευθύνεται μέσω μεγαφώνων στους επιβάτες, ενημερώνοντάς τους για το ύψος που πετάει το αεροσκάφος, τη διάρκεια της πτήσης κ.τ.λ.Αυτο ειναι ομως όλο όλο – οι πιλότοι τις περισσότερες φορές κοιμούνται κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

4.Σε ό,τι αφορά τις μάσκες οξυγόνου, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η παροχή οξυγόνου δε μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 15 λεπτά από τη στιγμή που θα πέσουν. Βέβαια, το διάστημα αυτό είναι αρκετό προκειμένου ο πιλότος να κατεβεί σε χαμηλότερο υψόμετρο, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να αναπνέουν κανονικά.

Διαβάστε ακόμα:  6 tips για να ταξιδεύετε με τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!

5.Πιο σημαντικό είναι ωστόσο το εξής, ότι σε μεγάλο υψόμετρο κανείς έχει στη διάθεσή του περίπου 15 με 20 δευτερόλεπτα προτού χάσει τις αισθήσεις του. Γι’ αυτό όσοι συνοδεύουν ανήλικους θα πρέπει να φορούν πρώτα τη δική τους μάσκα και στη συνέχεια των παιδιών.

Διαβάστε ακόμα: Αεροσυνοδός απολύθηκε. Δείτε τι πόσταρε στο Facebook κι έχασε τη δουλειά της

6.Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο χαμηλώνουν τα φώτα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της προσγείωσης τη νύχτα είναι ο εξής: σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί το αεροσκάφος, τα μάτια σας θα έχουν ήδη προσαρμοστεί στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα να είστε σε καλύτερη θέση να βλέπετε όταν βγείτε από αυτό.

7.Σε ό,τι αφορά το φαγητό που σερβίρεται εντός του αεροσκάφους: οι πιλότοι…

Για να διαβάσετε τη συνέχεια, πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ