Ψάχνετε μια ασφαλή χώρα για να κάνετε τις διακοπές σας ή και για να μεταναστεύσετε; Τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε παρακάτω.

Η Φινλανδία μόλις ανακηρύχθηκε ως η πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο σύμφωνα με το World Economic Forum (WEF).Η όμορφη χώρα της Σκανδιναβίας «νίκησε» τις γειτονικές της Σουηδία και Νορβηγία καθώς και την Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά και βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των πιο ασφαλών χωρών στον κόσμο.

Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η λίστα με τις top 20 πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο:

- Advertisement -

Φινλανδία

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ισλανδία

Ομάν

Χονγκ Κονγκ

Σινγκαπούρη

Νορβηγία

Ελβετία

Ρουάντα

Κατάρ

Λουξεμβούργο

Πορτογαλία

Νέα Ζηλανδία

Αυστρία

Εσθονία

Σουηδία

Σλοβενία

Ισπανία

Ολλανδία

Μαρόκο

Η επιλογή των χωρών αυτών έχει να κάνει με το πόσο ασφαλείς είναι σε θέματα βίας και τρομοκρατίας. Τα μικροεγκλήματα δεν ελήφθησαν υπόψιν.Πέρα από αυτό, ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι στο top 20 βρέθηκαν χώρες όπως το Ομάν και το Κατάρ ενώ είναι ακόμα πιο σοκαριστικό το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν στην 84η θέση της λίστας, πιο κάτω ακόμα και από την Νικαράγουα, την Ζιμπάμπουε και το Κουβέιτ.

Η Κολομβία βρέθηκε στον πάτο της λίστας και θεωρείται για το 2017 ως η λιγότερο ασφαλής χώρα στον κόσμο ενώ πολύ κοντά της ήταν και η Υεμένη,το Ελ Σαλβαδόρ, το Πακιστάν και η Νιγηρία.

 

πηγή:spirossoulis.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ