Αυτή η μικρή πόλη στο νότο της Νέας Ζηλανδίας έχει ένα εντελώς ασυνήθιστο πρόβλημα. Εχει πολλά διαθέσιμα ακατοίκητα σπίτια και πολλές κενές θέσεις εργασίας και αναζητά κόσμο για να εγκατασταθεί και να δουλέψει εδώ. Έχει μόνο 800 κατοίκους.

Είναι η πόλη Kaitangata που έχει ξεκινήσει σχετική καμπάνια με σκοπό να προσελκύσει ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ζήσουν και να εργαστούν στην επαρχία.

- Advertisement -

Προσφέρει σπίτι με γη για 230.000 δολάρια, τιμή που θεωρείται ιδιαιτέρως ελκυστική και απευθύνεται πρωτίστως στους Νεοζηλανδούς που έχουν βαρεθεί τη ζωή στις μεγαλουπόλεις και ψάχνουν για κάτι άλλο.

Ο Bryan Cadogan, δήμαρχος της Clutha όπου βρίσκεται η Kaitangata, έχει υπολογίσει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 1000 θέσεις εργασίας που δεν μπορούν να τις καλύψουν οι ντόπιοι.

«Όταν ήμουν άνεργος και έπρεπε να θρέψω την οικογένειά μου, η Clutha μου έδωσε μια ευκαιρία και τώρα θέλουμε να προσφέρουμε την ίδια ευκαιρία σε άλλες οικογένειες που ίσως αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η ανεργία των νέων είναι στο 2. Όχι στο 2%, έχουμε μόλις δύο άνεργους νέους», λέει ο δήμαρχος.

Πατήστε ΕΔΩ για να κάνετε αίτηση για εργασία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ