Αυτή η σεκόγια στην Καλιφόρνια… σπάει τα ρεκόρ.Μπορεί να μην το μεγαλύτερο δέντρο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία, αλλά είναι σίγουρα το μεγαλύτερο δέντρο που υπάρχει σήμερα στον πλανήτη.

Είναι το General Sherman, μια γιγαντιαία σεκόγια με εκατομμύρια φύλλα, βρίσκεται στο Giant Forest του Εθνικού Πάρκου Σεκόγιας στην κομητεία Tulare στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και ο όγκος του του χαρίζει τον τίτλο του πιο μεγάλου ζωντανού οργανισμού αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Ποια είναι η χώρα της Ευρώπης που είναι εντελώς επίπεδη;

- Advertisement -

Οι διαστάσεις του φτάνουν τα 83,8 μέτρα ύψος, διάμετρο 7,7 μέτρα, εκτιμώμενο όγκο κορμού που υπολογίζεται στα 1.487 m3 και εκτιμώμενη ηλικία γύρω στα 2300-2700 χρόνια. Αν και δεν είναι το ψηλότερο δέντρο στον κόσμο, ούτε το πιο φαρδύ (το μεγαλύτερο μπαομπάμπ, για παράδειγμα, έχει μεγαλύτερη διάμετρο), παρ’όλα αυτά, το σύνολο των χαρακτηριστικών του το κατατάσσει συνολικά ως το μεγαλύτερο συνολικάδέντρο του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα:  Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί στον κόσμο για μήνα του μέλιτος το 2023

Ένα από τα πιο καλοφυλαγμένα μυστικά της νότιας Μεσογείου είναι…ένα ελληνικό χωριό!

Το μεγαλύτερο, ιστορικά, δέντρο που έχει περάσει από τη Γη είναι το Crannell Creek Giant στην Καλιφόρνια, το οποίο υπήρξε 15-25% μεγαλύτερο σε όγκοαπό το General Sherman. Όταν ξεριζώθηκε το 1905 λόγω μιας καταιγίδας, η μάζα του έφτανε τουλάχιστον τα 3,3 εκατομμύρια κιλά, ενώ αναφέρεται ότι το ύψος του έφτανε τα 115 μέτρα, που αν ισχύει, αποτελεί το ψηλότερο δέντρο που έχει υπάρξει ποτέ στον κόσμο, σύμφωνα με τους ειδικούς.
πηγή:clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ