Η άνοιξη επιβάλλει χρώμα στο σπίτι και ο αέρας ανανέωσης μπορεί να έρθει με ένα άγγιγμα δροσιάς κατευθείαν από τη φύση. Τα φυτά είναι υγεία στο σπίτι και μας φτιάχνουν τη διάθεση.

Ενα από αυτά που ξεχωρίζει και είναι πάντα ψηλά στις προτιμήσεις είναι η φτέρη. Φτέρη, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ντελικάτα φυτά στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων.

Αποκαλείται ως «φτέρη της Βοστώνης» και είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό -μπορεί να σας κάνει συντροφιά για χρόνια- αν έχει την υγρασία που χρειάζεται για να συντηρείται, καθαρό αέρα και φως. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση να το τοποθετήσετε σε κοντά σε μέρος που εκπέμπει θερμότητα. Είναι άοσμο και αφήνει μια αίσθηση δροσιάς, φρεσκάδας και υγείας στο χώρο.

Δίνει χρώμα και ένα φυσικό άγγιγμα στο μέρος που τοποθετείται. Μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε στιλ και ύφος διακόσμησης- μπορεί να το τοποθετήσετε σε ένα επιδαπέδιο κασπό ή να κρέμεται από καλάθι τοποθετημένο ψηλά (θα πρέπει να μην ξεχνάτε να το ψεκάζετε σε καθημερινή βάση).

Τον χειμώνα διατηρείται περίπου σε θερμοκρασία 12-14 C και το καλοκαίρι περίπου μέχρι τους 22 βαθμούς C.

Στον κήπο, στο μπαλκόνι, στην αυλή, η φτέρη δίνει αρχοντιά. Αν ποτίζεται καλά, μπορεί να διπλασιαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να την στολίσετε στην τραπεζαρία, στο σαλόνι, στην κουζίνα. Ακολουθούν ιδέες για να την εντάξετε στον χώρο.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις για να ζεις στην Ελλάδα

 

Bedroom fern tentacles getting too long. #fernlove #irrationalfernlove

A post shared by Tania Kyriakou (@bionictania) on

“Bifidus” , 2017 #nature #flowers #green #pot #fern

A post shared by Dan (@catmando) on

New roommate #fern

A post shared by carrie lilligan (@senseicarrie) on

#fernlove 🌿

A post shared by Landry Braud (@landrylouu) on

#allthesilk #sittingroom #momshouse #fernlove

A post shared by Abbie R Powers (@abbierpowers) on

Πηγή: bovary.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ