Το χτίσιμο ενός σπιτιού είναι στόχος πολλών ανθρώπων. Οι υποψήφιοι κατασκευαστές συχνά το βλέπουν σαν σύμβολο αυτοδυναμίας και εφευρετικότητας και έχουμε δείξει κατά καιρούς πολλά αξιόλογα DIY σπίτια τα οποία είναι στην πραγματικότητα κατοικήσιμα. Σήμερα θα δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια που έχουμε παρουσιάσει ποτέ, το σπίτι του Edouard T. Arsenault στη Νήσο του Πρίγκιπα Εδουάρδου στον Καναδά.

Deco: H απόλυτη τάση του 2018 που κάνει το μπάνιο πιο ζεστό

Το σπίτι του είναι φτιαγμένο από ένα υλικό που οι περισσότεροι άνθρωποι πετάνε στα σκουπίδια ή στέλνουν για ανακύκλωση στην καλύτερη περίπτωση. Από απόσταση, το σπίτι μοιάζει να έχει χτιστεί με πέτρες.

Αυτό το σπίτι είναι κυριολεκτικά φτιαγμένο... από μπουκάλια! (photos)

Με μια πιο κοντινή μάτια όμως, αρχίζει κανείς να βλέπει τα χρωματιστά μοτίβα που σχηματίζονται στους τοίχους.
Αυτό το σπίτι είναι κυριολεκτικά φτιαγμένο... από μπουκάλια! (photos)

Το σπίτι έχει χτιστεί σχεδόν αποκλειστικά με μπουκάλια.

Ολόκληρο το σπίτι έχει φτιαχτεί με γυάλινα μπουκάλια σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, τα οποία έχει συλλέξει ο Arsenault και προσεκτικά συναρμολογήθηκαν μέσα στο κτήριο όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Γενικά, χρειάστηκαν περίπου 12.000 μπουκάλια, τα οποία συλλέχθηκαν προσωπικά από τον Arsenault και 85 σακιά τσιμέντο για να τα κρατήσει μαζί. Χρειάστηκαν 6 μήνες για να χτιστεί το σπίτι και ολοκληρώθηκε το 1980.
Αυτό το σπίτι είναι κυριολεκτικά φτιαγμένο... από μπουκάλια! (photos)Αυτό το σπίτι είναι κυριολεκτικά φτιαγμένο... από μπουκάλια! (photos)
Ο Arsenault το έχτισε μόνος του σε ηλικία 66 ετών, αφού είδε ένα άλλο κτήριο από μπουκάλια σε μια καρτ ποστάλ που του είχε στείλει η κόρη του. Το σπίτι μετράει 26 τετραγωνικά μέτρα και οι εσωτερικοί και εξωτερικοί τοίχοι έχουν φτιαχτεί από μπουκάλια.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Απίστευτο: Εστιατόρια Ιγκλού με θέα… Μαντέψτε σε ποια χώρα!

Προσπαθήστε να φανταστείτε τους ήχους που θα κάνει όταν βρέχει.

Σήμερα το σπίτι από μπουκάλια είναι τουριστική ατραξιόν και είναι ανοιχτό στο κοινό για τους τουρίστες. Υπάρχουν ακόμη δύο κτίρια με μπουκάλια στο σημείο. Προφανώς, η ολοκλήρωση ενός σπιτιού με μπουκάλια δεν ήταν αρκετή! Εκτός από το σπίτι, ο Arsenault κατασκεύασε επίσης ένα εκκλησάκι από μπουκάλια, στο οποίο έφτιαξε ένα βωμό και στασίδια. Αυτό το σπίτι είναι κυριολεκτικά φτιαγμένο... από μπουκάλια! (photos)Αυτό το σπίτι είναι κυριολεκτικά φτιαγμένο... από μπουκάλια! (photos)Αυτό το σπίτι είναι κυριολεκτικά φτιαγμένο... από μπουκάλια! (photos)

Υπάρχει επίσης μια μικρή ταβέρνα.
Αν βρει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μπουκάλι, ο Arsenault θα το τοποθετήσει εκεί αντί να το χτίσει. Κάποια από τα πιο μοναδικά ευρήματα του μπορείτε να τα δείτε στον πάγκο. Έχτισε επίσης και ένα μνημείο αφιερωμένο στη δομή του μπουκαλιού που τον ενέπνευσε χρόνια πριν: ένα γιγάντιο μπουκάλι φτιαγμένο από μπουκάλια!
Αυτό το σπίτι είναι κυριολεκτικά φτιαγμένο... από μπουκάλια! (photos)

πηγή:tilestwra.com

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ