Ο προαιρετικός εξοπλισμός των αυτοκινήτων δεν έχει όρια.

- Advertisement -

Ένα από τα τελευταία χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελεί η σκηνή… οροφής, ένας ξεχωριστός τρόπος για να απολαύσεις ένα ταξίδι στην ύπαιθρο, χωρίς να χρειάζεται να στήσεις σκηνή στο έδαφος για να κοιμηθείς.

Τα 20 ασχημότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών!

Η εξειδικευμένη ιταλική εταιρία Autohome διεύρυνε τη γκάμα της, συμπεριλαμβάνοντας μία σκηνή οροφής που ταιριάζει απόλυτα με την εμφάνιση του νέου Mini Countryman.

Κι αυτό διότι προσφέρεται σε λευκό και μαύρο χρώμα, όπως και το χρώμα της οροφής του Mini, ενώ αν είναι διπλωμένη μοιάζει με μπακαζιέρα. Η AirTop τοποθετείται εύκολα, στις ράγες οροφής του Countryman. Το σύστημα συγκράτησης της σκηνής προσαρμόζεται στη συγκεκριμένη σχάρα με ελάχιστες, εύκολες κινήσεις, χωρίς την ανάγκη εργαλείων. Η σχάρα οροφής είναι η ανθεκτική βάση του συστήματος ασφάλισης της σκηνής με τους σταθερούς, ασφαλείς σφικτήρες από χάλυβα.

«Το κορυφαίο κάμπινγκ του κόσμου είναι...» από τον Τάσο Δούση

Στο δρόμο, οι αεροδυναμικές γραμμές της οροφής της σκηνής από υαλονήματα συνεπάγονται περιορισμένη αεροδυναμική αντίσταση και μειωμένους θορύβους. Η σκηνή ανοίγει εύκολα με την απασφάλιση συνδέσμων – δύο στο πίσω μέρος και ενός μπροστά. Η οροφή της σκηνής ανασηκώνεται τότε αυτόματα χάρη σε τέσσερα αμορτισέρ αερίου.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά road trip της ζωής σου σε περιμένει στη Λακωνική Μάνη! Μόλις γυρίσαμε από εκεί και σου το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Το εσωτερικό ύψος της σκηνής είναι 94 εκατοστά. Χάρη στη σκληρή οροφή και τις πλευρικές επιφάνειες από ειδικό ύφασμα υψηλής ποιότητας, η σκηνή δεν είναι μόνο αδιάβροχη αλλά παρέχει και ιδανικό εξαερισμό, θερμομόνωση και ηχομόνωση. Στα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνονται: συμπαγές στρώμα με βαμβακερή επένδυση (2,10 μ. μήκος και 1,3 μέτρα πλάτος – επαρκές για δύο άτομα), δύο πόρτες και δύο παράθυρα που ανοιγοκλείνουν με φερμουάρ, κουνουπιέρες σε όλα τα ανοίγματα, εσωτερικός φωτισμός LED με μπαταρία, καθώς και δίκτυ αποσκευών και θήκες για προσωπικά αντικείμενα. Επίσης διατίθεται ανθεκτική σκάλα αλουμινίου για να ανεβαίνεις στον τελευταίο όροφο του MINI Countryman.

Διακοπές με αυτοκίνητο: 5 Οικονομικοί προορισμοί που μπορείτε να πάτε οδικώς! (photos)

Πηγή: driveandtravel.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ