Ίσως μέχρι στιγμής δεν την έχετε δει στους top προορισμούς του κόσμου, υπάρχει όμως συνεχής άνοδος που δείχνει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει. Βρίσκεται στο Δυτικότερο άκρο της Ευρώπης και είναι ακουμπισμένη στην άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού. Ο λόγος για την Πορτογαλία!

Η χώρα του Μαγγελάνου και των Μαυριτανών είναι ένας μαγικός προορισμούς που πρέπει όλοι κάποια στιγμή να επισκεφθούν. Το χαμηλό προφίλ που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα (κυρίως γιατί οι ταξιδιώτες προτιμούσαν πιο high profile μεσογειακούς προορισμός όπως η Ισπανία και η Ιταλία) έχει αρχίσει να αλλάζει. Φαίνεται πως η Πορτογαλία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

- Advertisement -

Η Ryanair σταματάει τις εσωτερικές πτήσεις στην Ελλάδα! Διατηρεί μόνο πτήσεις για Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη

Ο λόγος; Τα έχει όλα και προσφέρει ποιότητα που είναι ανάλογη του κόστους της!

Είμαστε σίγουροι ότι οι λόγοι θα σας εντυπωσιάσουν!

Το κόστος είναι ιδανικό. Η Λισαβόνα δεν είναι μια ακριβή πόλη. Αν συγκρίνετε τις τιμές με την Ιταλία ή την Γαλλία, η σύγκριση δεν υφίσταται. Μπορείτε να φάτε 2 άτομα με κρασί και να πληρώσετε 20 ευρώ.

Ο καιρός είναι όμορφος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πότε είναι η κατάλληλη εποχή να επισκεφτείτε την Πορτογαλία; Λίγο πολύ όλες. Οι χειμωνιάτικοι μήνες στην Πορτογαλία δεν είναι παγωμένοι και θα δείτε ήλιο. Ειδικά από τη Λισαβόνα και κάτω.

Οι πόλεις είναι μαγικές. Η Λισαβόνα έχει ό,τι χρειάζεστε από μια Ευρωπαϊκή πόλη: πολιτισμό, περιπέτεια, εστιατόρια, χαριτωμένους δρόμους και αρκετή ιστορία. Στο Πόρτο, θα βρείτε μεσαιωνικές συνοικίες που θα σας κόψουν την ανάσα.

Έχει καταπληκτικές παραλίες. Η Πορτογαλία έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης.

Το φαγητό θα σας εντυπωσιάσει. Η Πορτογαλία είναι γνωστή για τα φρέσκα θαλασσινά και το παραδοσιακό της πιάτο είναι ο μπακαλιάρος, ο οποίος φτιάχνεται με πάνω από χίλιους διαφορετικούς τρόπους! Τα κρασιά επίσης και το παραδοσιακό πόρτο θα ικανοποιήσουν τους γευστικούς σας πόρους.

Υπάρχει παντού ιστορία. Η Πορτογαλία είναι από τα αρχαιότερα σύνορα του κόσμου – με άλλα λόγια, είναι μια πολύ παλιά χώρα. Έχει απίστευτα μοναστήρια, μνημεία, μουσεία. Ενδεικτικά είναι ο πύργος της Belem, το ακρωτήρι Cabo da Roca, η συνοικία Alfama που βρίσκεται η παλιά πόλη, αλλά και η γειτονική Baixa όπου θα βρείτε το ιστορικό Cafe A Brasileira όπου έπινε τον καφέ του ο Φερνάντο Πεσόα.

Έχει πολύ χαριτωμένα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Λισαβόνα βρίσκεται χτισμένη πάνω σε επτά λόφους και από τους λόφους αυτούς περνάνε οι γραμμές του τραμ. Με το τραμ μπορείτε να κάνετε μαγικό τουρ σε όλη την πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ