Και η λίστα μεγαλώνει…Αυτά είναι 10 από τα νεότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Δείτε τα:

Aυτά είναι τα νέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO!Δείτε τα!

Zuojiang Huashan rock art cultural landscape, Κίνα – Από τον 5ο αι. π.Χ μέχρι και τον 2ο αι. μ.Χ οι κάτοικοι της νοτιοδυτικής Κίνας, είχαν απεικονίσει την καθημερινότητα και τις τελετές του σε 38 βράχους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι απεικονίσεις στους βράχους είναι τα μόνα στοιχεία που έχουν απομείνει από την εν λόγω κουλτούρα.

 

Aυτά είναι τα νέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO!Δείτε τα!Nan Madol: Το τελετουργικό κέντρο της Ανατολικής Μικρονησίας. Χτισμένο με βαλσάτη και κοραλλιογενείς ογκόλιθους το Nan Madol είναι μια σειρά από τεχνητά νησάκια στη νοτιοαντολική ακτή της νήσου Pohnpei.

Aυτά είναι τα νέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO!Δείτε τα!

Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων, Ελλάδα: Η περιτοιχισμένη πόλη των Φιλίππων -γνωστή, ιδιαίτερα στους ρωμαϊκούς και παλαιοχριστιανικούς χρόνους- της οποίας τα ερείπια βρίσκονται στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, ιδρύθηκε το 356 π.Χ. από τον βασιλιά Φίλιππο Ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, μετά την επίσκεψη του Απόστολου Παύλου το 49-50 μ.Χ. έγινε το κέντρο των Χριστιανών.

Aυτά είναι τα νέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO!Δείτε τα!

Αntisera dolmens, Ισπανια: Χτισμένη ανάμεσα στη νεολιθική και χάλκινη εποχή στην περιοχή της Ανδαλουσίας από μεγάλους ογκόλιθους, είναι σπουδαία αρχαιολογικά παραδείγματα της ευρωπαϊκής προϊστορίας.

Aυτά είναι τα νέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO!Δείτε τα!Le Corbusier: Η αρχιτεκτονική δουλειά της Le Corbusier είναι μια εντυπωσιακή συνεισφορά στην μοντέρνα αρχιτεκτονική. Η UNESCO ξεχώρισε 17 έργα σε 7 χώρες. Ανάμεσα στα έργα της και το Chapelle Notre – Dame du Haut, στη Γαλλία που απεικονίζεται στη φωτογραφία.

Διαβάστε ακόμα:
Λούμπεκ: Η μαγευτική «βασίλισσα» της Βαλτικής μάς προ(σ)καλεί να τη γνωρίσουμε

Aυτά είναι τα νέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO!Δείτε τα!

Το σύμπλεγμα σπηλιών στο Gorham, Ηνωμένο Βασίλειο: Η ζωή και η παράδοση των Νεάντερνταλ, εκατοντάδες χρόνια πίσω, απεικονίζεται σε αυτή τη μεριά του Γιβραλτάρ

Aυτά είναι τα νέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO!Δείτε τα!Τα ναυπηγεία της  Antigue  και οι σχετικοί αρχαιολογικοί χώροι, Antique και Barbuda: To νησί Antigue φιλοξενεί ένα γκρουπ γεωργιανού ρυθμού ναυτικά κτήρια αλλά και άλλα κτήρια μέσα σε ένα περιφραγμένο περίβλημα. Γενιές αφρικανών σκλάβων έχτισαν τα ναυπηγία για το αγγλικό ναυτικό, τα οποία χρησιμοποιούνταν για να προστατέψουν τις καλλιέργειες ζαχαροκάλαμου, όταν οι ευρωπαϊκές χώρες μάχονταν για την κυριαρχία της ανατολικής Καραϊβικής.

Aυτά είναι τα νέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO!Δείτε τα!Pampulha Modern Ensamble, Βραζιλία: Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer, σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες το Pampulha Modern Ensamble ήταν η καρδιά ενός φιλόδοξου project του 1940 για ένα πάρκο μέσα στη πόλη, που δημιουργήθηκε in Belo Horizonte τη πρωτεύουσα της βραζιλιάνικης πολιτείας Minas Gerais.

Aυτά είναι τα νέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO!Δείτε τα!Mistaken Point, Καναδάς: Στο βορειανατολικό μέρος του νησιού Newfoundland, μια στενή λωρίδα παράκτιων βράχων μετράνε περισσότερα από 500 χρόνια πίσω και περιλαμβάνουν τα πιο παλιά γνωστά απολιθώματα του κόσμου.

Aυτά είναι τα νέα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO!Δείτε τα!

Αρχιπέλαγος Revillagigedo, Μεξικό: Αυτό το αρχιπέλαγος που αποτελεί μέρος της βυθισμένης οροσειράς του Μεξικό, αποτελείται από 4 μετακινούμενα νησιά, τα Sorocco (φωτο), San Benedicto, Roca Partida, Clarion και φυσικά τα νερά που τα περικυκλώνουν.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ