Τα παρακάτω κτήρια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κόσμου αν και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους τόσο κατασκευαστικά όσο και ως προς τη χρήση, έχουν ένα κοινό παρονομαστή που δεν είναι άλλος από την επικινδυνότητα τους!

Είναι οικοδομημένα, κυρίως σχεδιαστικά και τοπικά αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις ως προς τα υλικά τους, έτσι ώστε μόνο στην θέα τους οι περισσότεροι άνθρωποι αγχώνονται! Πόσο μάλλον αν χρειαστεί να βρεθούν εντός τους!

1.Capital Gate, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

dangerous buildings

Βρίσκεται σε ύψος 160 μέτρων, αυτό το κτήριο με την έντονη κλίση και βρίσκεται στο Αμπού Ντάμπι. Το κτήριο θεωρείται ως ένας από τους ψηλότερους ουρανοξύστες στην πόλη,και χτίστηκε το 2007.

2.WoZoCo Apartments, Άμστερνταμdangerous buildings

Ονομάζεται επίσης “Οκλαχόμα”, το κτήριο αυτό και αποτελείται από 100 μονάδες ή σπίτια προοριζόμενα για ηλικιωμένους. Αυτό που το καθιστά ενδιαφέρον είναι η σχεδίασή του. Έχει μονάδες που προεξέχουν από την ορθογώνια δομή του, που μοιάζουν σαν να αιωρούνται στον αέρα!

3.Sutyagin House, Ρωσία

dangerous buildingsΒρίσκεται στο Αρχάγγελο, Ρωσία, αυτό το ξύλινο κτήριο και θεωρείται το ψηλότερο στο είδος του. Χτισμένο λοιπόν αποκλειστικά με ξύλο, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο έχει 13 ορόφους μέχρι στιγμής τουλάχιστον καθώς δεν είναι ολοκληρωμένο.

4.Τα Μοναστήρια των Μετεώρωνdangerous buildings

Θεωρούμενο ως η σημαντικότερη ομάδα μοναστηριών στην Ελλάδα, έξι από τα πρώτα μοναστήρια που χτίστηκα και εξακολουθούν να υπάρχουν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των τόπων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Χτισμένα στα Μετέωρα, με σχηματισμό μονολιθικών πυλώνων και λόφων, τα μοναστήρια χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα.

Art of Building 2017: Αυτή είναι η καλύτερη φωτογραφία αρχιτεκτονικής

5.Ο Πύργος της Πίζας, Ιταλίαpyrgos pizas

Χτισμένο ως ανεξάρτητο καμπαναριό της εκκλησίας στην πόλη της Πίζας, αυτός ο πύργος με υλικά… 14.500 τόνων θεωρείται αρχιτεκτονικό λάθος λόγω της διευθέτησης των θεμελίων του. Ο πύργος κλίνει σε 3,99 μοίρες. Χτισμένος σε ασταθές έδαφος, έχουν γίνει αποκαταστάσεις για τη σταθεροποίηση της δομής.

Διαβάστε ακόμα:  Πελοπόννησος: 2+1 παραλίες της που είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο

6.Hanging Temple, Κίνα

chinaΧτισμένο κατά τη διάρκεια της βασιλείας της δυναστείας των Wei πριν από 1.400 χρόνια, ο ναός αυτός είναι ο μόνος που χρησιμοποιείται ως τόπος λατρείας για τους οπαδούς του Ταοϊσμού, του Βουδισμού και του Κομφουκιανισμού. Αυτός ο αιωρούμενος ναός βρίσκεται σε ύψος 246 ποδιών στη βάση του βουνού Heng, στο Ντατόνγκ.

7.Lichtenstein Castle, Γερμανίαdangerous buildings

Με μέσο ύψος 817 μέτρων, αυτό το πέτρινο κάστρο χτίστηκε σε… γκρεμό! Άλλα οικοδομήματα χτίστηκαν στο ίδιο σημείο σχεδόν έξι αιώνες πριν καν χτιστεί αυτό το κάστρο (το 1840) αλλά καταστράφηκαν. Ο νέος-γοτθικός σχεδιασμός ενσωματώθηκε στην αρχιτεκτονική του.

8.Takasugi-an, Ιαπωνία

dangerous buildingsΣχεδιάστηκε να μοιάζει με …τσαγιέρα στο Nagano της Ιαπωνίας από έναν αρχιτέκτονα που το έφτιαξε για δική του χρήση. Χτισμένο και τοποθετημένο στην κορυφή δύο δέντρων, είναι ένα ενιαίο δωμάτιο από σοβά και μπαμπού. Αυτό που το καθιστά επικίνδυνο, ίσως, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να μπει κάποιος δεδομένου ότι η πρόσβαση γίνεται μέσω μιας αιωρούμενης σκάλας που κρεμιέται από τον κορμό!

9. Puerta de Europa, Ισπανία

dangerous buildings

Επίσης γνωστή ως “Πύλη της Ευρώπης”, αυτό το κτήριο που βρίσκεται στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Στην πραγματικότητα είναι δύο κτίρια που μπορούν να παρομοιαστούν με τον Πύργο της Πίζας, καθώς αυτές οι δύο δομές κλίνουν η μια προς την άλλη με κλίση 15 μοιρών. Τα δύο κτίρια βρίσκονται στα 374 πόδια και έχουν 26 ορόφους το καθένα.

10. Tower Astra, Γερμανία

dangerous buildings

Λόγω της ηλικίας του αλλά και της δομής του, αυτό το κτήριο θεωρείται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα κτίρια στον κόσμο. Ο στύλος του εκκλησιαστικού πύργου είναι από δρυς και έχει ύψος 27,43 μέτρα. Βρίσκεται στο Αμβούργο της Γερμανίας και κατασκευάστηκε στην υπάρχουσα δομή το 1450! Άρχισε να λυγίζει λόγω υγρασίας.

Προλάβετε! 5.000 θέσεις της Aegean από 60€ σε έξι νέους σούπερ προορισμούς!

Πηγή worth-seeing.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ